Alles dat je wil weten over de duizend uren kaars

0 Shares
0
0
0

Een kaars heeft bijna iets magisch. In een donkere kamer waar een lamp wordt aangezet, is de sfeer heel anders dan in een dezelfde ruimte waar alleen een kaars brand. Het creëert niet alleen een romantische sfeer, nee, ook rust en ontspanning vliegt om je oren.

Een kaars waar de afgelopen tijd steeds iets over opduikt, is de duizend uren kaars. In deze blog gaan we in op wat er nu zo speciaal is aan deze kaars. Hoe werkt zo’n kaars en waarom lijkt iedereen er zo gefascineerd door? Het zijn vragen waar wellicht geen eenduidig antwoord op te vinden is. In ieder geval raden wij je aan gauw verder te lezen om het een of ander over de fascinerende kaars te weten te komen.

Wat is een duizend uren kaars?

Een duizend uren kaars, zegt het eigenlijk zelf al, maar is gemaakt voor een langdurige branding. In tegenstelling tot ‘normale’ kaarsen, die gemiddeld een paar uur branden, is deze erop gemaakt 1000 uur te kunnen branden. Daarbij moet wel worden vermeld dat de duizend uur alleen wordt bereikt, als de kaars op de juiste manier wordt gebrand.

Waar koop ik een duizend uren kaars?

Goede vraag. Als jij het weet, vertel je het ons dan? Het blijkt nog veel moeilijker dan gedacht om ‘eventjes’ een duizend uren kaars aan te schaffen. Bijna zo moeilijk dat het twijfelachtig is of ze überhaupt wel bestaan. Tenminste, als je praat over Nederlandse websites.We hebben het idee dat een duizend uren kaars in sommige gevallen meer een begrip is, dan dat de kaars daadwerkelijk duizend uur brandt. Maar, zoals vermeld, bestaan er wel degelijk buitenlandse websites die de claim van het aantal uren maken. Je betaald in dat geval met gemak honderden euro’s voor slechts één kaars. Of dat nou echt de moeite waard is, vinden wij twijfelachtig.

1000-kaars

Om misschien je teleurstelling wat in te dekken, zijn we opzoek gaan naar andere ‘1000 -kaarsen’. We doelen daarmee op kaarsen in het ‘extreem’. Denk aan een kaars van 100 centimeter, maar ook een kaars met 100 uur aan branduren.

#1 WoodWick Hourglass Large Geurkaars

Branduren: 130 uur
Prijs: €24,95

De kaarsen van WoodWick hebben een mooie kwaliteit. Ze gaan lang mee en de kaarsen zitten in mooie, glazen potten. De geuren zijn uniek en zijn een echte toevoeging aan je interieur. In dit geval linken we naar de Island Coconut geur, waardoor je je in een mengeling van kokos en ananas begeeft. Let er wel even op dat je het volledige oppervlak van de wax laat smelten. De kaars gaat dan het langste mee.

Klik hier om de kaars te bekijken

#2 Meterkaars

Afmetingen: 100 centimeter
Prijs: €34,99

Je ziet dit soort kaarsen geregeld in kerken, maar ze worden ook door particulieren gebruikt. Kenmerkend aan deze specifieke meterkaars is dat geen zwarte walm afgeeft en stevig staat. Het is zelfs zo’n speciale kaars, dat je hem alleen kan ophalen. Je wil natuurlijk niet dat zo’n mooie kaars door postverwerkers aan de kant wordt gegooid.

Klik hier om de kaars te bekijken

#3 Bijenwas stompkaars

Prijs: vanaf €4,00

Deze kaar is gemaakt van bijenwas. Bijenwas staat erom bekend dat het niet tot nauwelijks druipt en dat het geen roet afgeeft. Bovendien heeft het een heerlijke, natuurlijk geur, namelijk die van honing. De kaars geeft veel warmte en gaat lang mee. Hoe groter de kaars, hoe meer branduren en laat deze kaars nou net in veel verschillende formaten te koop zijn.

Klik hier om de kaars te bekijken

#4 Yankee Candle Large Jar Geurkaars

Branduren: 150 uur
Prijs: €30,95

WoodWick is een bekend merk, maar misschien is Yankee Candle nóg wel iets bekender. Voor ons maak het niet uit waar je voor gaat, als je maar een geur vindt die je lekker vindt. Ook Yankee Candle kan er iets van, van die geuren. Zo heet degene waar je nu naar kan kijken Midsummer’s Night en deze ruikt naar ‘muskus, patchouli en salie noten gecombineerd met mahonie eau de cologne’. Wederom een hele mond vol.

Klik hier om de kaars te bekijken

Veilig kaarsen branden

We zullen je niet afschrikken met de cijfers over afgebrande spullen en zelfs huizen als gevolg van een omvallende kaars. Daarentegen vertellen we wel hoe je een kaars het best kan branden. Als je dan toch een 1000 uur kaars vindt of een alternatief daarvoor, wil je het wel veilig doen. Dus:

  • Kies een geschikte locatie: Plaats de kaars op een stevige, stabiele, hittebestendige ondergrond, zoals een kaarsenhouder of een schotel. Zorg ervoor dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn en dat de kaars buiten het bereik van kinderen en huisdieren staat.
  • Veiligheid tijdens het branden: Laat een brandende kaars nooit onbeheerd achter. Als je dan wel netjes naast je kaart zit, regel dan een tochtvrije ruimte. Toch kan de vlam in negatieve zin beïnvloeden. Zorg ervoor dat er geen tocht in de ruimte is, omdat dit de vlam kan beïnvloeden. Als een kaars uitgaat, vanwege een te korte lont of iets dergelijks, steek hem dan niet meer aan.
  • Doof de kaars: Blaas de kaars voorzichtig uit om het te doven. Je kunt ook een kaarsendover gebruiken om de vlam te doven. Zorg ervoor dat de lont en de omgeving volledig gedoofd zijn voordat je de kamer verlaat. Heel soms schiet de kaars toch weer aan.

Het is belangrijk om altijd de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het branden van kaarsen om brandgevaar te voorkomen. Pas daarna kan je genieten van je romantische avond met je partner. Kaarsje aan, glaasje wijn erbij en kijk maar wat de avond je brengt.

Conclusie

Een duizend uren kaars is een kaars die duizend uren zou moeten branden. Helaas is het vinden van een dergelijke kaars moeilijker dan gedacht, in ieder geval in Nederland. Gelukkig zijn er wel andere kaarsen op de markt, die bijvoorbeeld een meter lang zijn of nog steeds relatief veel branduren hebben.

0 Shares