Beste Elektrische Kruik (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Elektrische Kruik – onze nummer 1 van 2023

Voor de koude winterdagen, zere spieren of comfort schaf je de Hand Warmer Elektrische Kruik LA180201 Lanaform aan. Je handen warme handen warmen je hele lichaam op. De kruik voelt fantastisch aan én de prijs-kwaliteitverhouding is zoals je deze graag wil zien. De kruik is een prachtig cadeautje voor jezelf.

Introductie

Niets, maar dan ook niets is zo geruststellend en comfortabel als een warme kruik. Gebruik je hem niet voor gewrichtspijn, dan is het wel voor (menstruatie)krampen of een oppertje op een koude dag. Gezien je vast nog niet in bezit ben van een elektrische kruik, nemen we je mee op ontdekkingstocht langs de door ons geselecteerde topkeuzes van het moment.

Je zal aan de hand van de tips en geselecteerde keuzes een erg mooie elektrische kruik tegen het lijf lopen (of in dit geval lezen). Gebaseerd op factoren als warmtebehoud, veiligheid en gebruiksgemak zal je uitvoerige beschrijvingen lezen over de beste vijf elektrische kruiken. Ze variëren in prijzen, maar zijn nog allemaal redelijk budget proof. Spoiler: de duurste uit de lijst is €29,95. Nog geen dertig euro dus. Nog een spoiler: eentje heeft een fluffy hoes en is té zacht voor woorden. Benieuwd? Lees dan gauw verder, we beginnen met een aantal kooptips.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Elektrische Kruik

Kooptips, dus. Aan de hand van de volgende vijf tips kan je alvast een ordening maken in wensen.

 1. Opwarmtijd
  Hoe lang duurt het voordat je mag gaan genieten van een heerlijk warm stukje kruik? Bij de ene heb je al binnen een ruime vijf minuten wat je wil, bij de ander zal je een kwartiertje moeten wachten. Hoe snel iets opwarmt heeft overigens onder andere te maken met het vermogen. Je kan ervan uitgaan dat hoe hoger het vermogen is, hoe sneller de kruik zal opwarmen.
 2. Veiligheidskenmerken
  Zorg ervoor dat de elektrische kruik beschikt over veiligheidsvoorzieningen zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling. Andere kenmerken zijn bepaalde certificeringen, waardoor je weet of iets onder andere geschikt is voor jonge kinderen.
 3. Materiaal en hoes
  Aan het materiaal van kruik en de kwaliteit van de hoes kan je zien of de kruik wellicht wat langer mee gaat. Kies bijvoorbeeld voor een duurzaam merk en een hoes die gemakkelijk schoon te maken is. Je denkt aan je milieu, je portemonnee én het milieu, wat wil je nog meer?
 4. Draadloos of met snoer
  Overweeg of je een draadloze kruik wilt voor meer bewegingsvrijheid, of dat een kruik met snoer voor jou voldoende is. Overigens is het zo dat veel elektrische kruiken een draad nodig hebben voor het laden, maar daarna ‘draadloos’ door het leven gaan.
 5. Temperatuur
  Hoewel je kruiken vaak niet op temperatuur kan instellen, bestaan er wel verschillen in temperatuur van de kruik. De ene zal slechts tot 60 graden Celsius verwarmen, de ander tot wel 75 graden. Afhankelijk van je eigen voorkeur, kan je hier natuurlijk iets van vinden.

5 Beste Producten

#1 Hand Warmer Elektrische kruik LA180201 Lanaform

Prijs: €28,99

+ oververhittingsbescherming
+ snelle oplaadtijd, lange werking
– niet echt geschikt voor jonge kinderen

Speciaal voor iedereen onder ons met last van koude handen, winterhanden of mensen die houden van comfort. Binnen 10 minuten is de elektrische kruik warm en zal je enkele uren kunnen genieten van warme handen.

Niet alleen in de winter is deze kruik iets dat je wil hebben, het maakt eigenlijk niet uit welke tijd van het jaar is. Misschien werk je wel thuis en is het zomer. Dankzij de airco houd je jezelf wel warm, maar je handen, poeh. Van al dat stilzitten en het typen worden je vingers en daarmee handen steen en steenkoud. Gelukkig is dat probleem dus snel te verhelpen. Elk half uurtje, of wat ons betreft elk kwartier, kan je je handen in de kruik houden. Met veel goede moed ben je instaat je werkdag zonder zorgen af te ronden. Je hoeft zelf tijdens het opladen er geen blik op te richten, dus je kan je blijven focussen. Dit is omdat de kruik vanzelf uitschakelt, wanneer hij is opgeladen. In combinatie met de oververhittingsbescherming weet je al helemaal zeker dat er niks fout gaat.

In principe werkt de kruik net als een traditionele kersenpittenzak. Een groot verschil is echter dat deze kruik wel 2 tot 4 uur lang warm blijft. Een kersenpittenzak blijft ook redelijk lang warm, maar geloof ons, echt niet zó lang. Het opladen/ opwarmen duurt helaas wel een stukje langer. Een ander nadeel aan de Hand Warmer Elektrische kruik LA180201 Lanaform is, is dat deze niet ineens weer koud kan worden. Nu kan een kersenpittenzak dat ook niet, maar denk eens aan een warmwaterkruik. Als je daar het water uithaalt en deze een keer omspoelt, is hij gauw weer koud Verder is het handig om te weten dat de kruik niet helemaal warm wordt. Althans, met name binnenin de zak is het warm en daaromheen niet. Dit geeft een wat vertekend beeld van het gebruik van een kruik. Het is daarmee ook niet heel geschikt voor kinderen, omdat de binnenkant erg heet is en het dus niet duidelijk is waar de warmte nu eigenlijk zit.

#2 LaVidaLuxe® Elektrische warmwaterkruik

Prijs: €21,95

+ fluffy omhulsel is comfortabel
+ gecertificeerd voor het gebruik door kinderen
– moeilijke gebruiksaanwijzing
– zelf vullen met water

Net na de nummer 1 komt deze nummer 2 om de hoek kijken. Anders dan zijn voorganger, gaat het hier om een kruik die geschikt is voor het hele lichaam. Zo zal je hem tegen je onderbuik kunnen houden tegen menstruatiekrampen of lekker in je rug na een lange dag fysiek werk. Een kruik werkt namelijk erg goed als pijnverlichting. Je hebt het dan over spierpijn, maar ook zeker over gewrichtspijn of juist die vervelende krampen.

Deze elektrische kruik heeft iets speciaals. Het lijkt namelijk op een klassieke warmwaterkruik, maar dat is het zeker niet. Je vult deze kruik namelijk slechts één keer met water, waarna je hem keer naar keer kan opladen. Binnen acht minuten is de kruik warm, voor een duur tot wel 8 uur. Nadat je de kruik hebt opgeladen, is deze draadloos in gebruik te maken. Het is daarom bijvoorbeeld niet gevaarlijk als je deze ergens laat liggen. Sterker nog, de kruik heeft een speciaal certificaat dat zegt de kruik geschikt is voor kinderen. Vanwege de fluffy omhulsel is deze zonder twijfel erg aantrekkelijk om te pakken. Gebeurt dat dus (per ongeluk), dan zou het geen problemen op moeten leveren.

Ook de LaVidaLuxe® Elektrische warmwaterkruik schakelt automatisch uit wanneer deze volledig is opgewarmd. Hij laadt op tot zo’n 75 graden Celsius. Natuurlijk voelt het vanwege het omhulsel niet écht zo heet aan. Dat klinkt allemaal erg fraai, echter blijkt het nog best moeilijk te zijn om alles uit de gebruiksaanwijzing op te volgen. Sommige aanwijzingen lijken onvindbaar of bijna onmogelijk om uit te voeren. Het gebruiksgemak daalt daarmee erg goed, want hoewel je de kruik slechts een keer hoeft in te stellen, moet dat wel goed gaan. Gaan sommige stappen niet goed, dan verhoog je de kans op bepaald gevaar. In het ergste geval ontstaat er kortsluiting of schiet er van alles los. Natuurlijk ga je hier niet vanuit, maar het is wel iets om in gedachten te houden bij de aankoop van deze kruik. Het blijft eigenlijk ook wel ingewikkeld, zo’n elektrische kruik.

#3 Luxema Elektrische Warmtekruik

Prijs: €29,95

+ realistische duur van warmtebehoud
– de duurste uit de lijst
– aan de kleine kant

Het lijkt wel dat, hoe verder we in de lijst komen, hoe sneller de elektrische kruik is opgewarmd. Zo warmt deze kruik in zeven minuten op. Als je de kruik buiten bed houd, dus gewoon in de lucht, blijft de kruik voor zeventig minuten echt warm. Daarmee doelen de makers van het product op het behoud van de ongeveer 70 graden Celsius. In bed, als de kruik onder de dekens ligt, blijft de kruik wel tot vijf uur. De specifieke aanwijzingen maken de kruik in dit opzicht een stuk betrouwbaarder dan andere kruiken. Een mooi ding dus, de Luxema Elektrische Warmtekruik.

Op eigenlijk geen enkele kruik zit een temperatuurmeter. Niet bij een warmwaterkruik, niet bij een kersenpittenzak, niet bij een elektrische kruik. Desalniettemin kan je bij een klassieke warmwaterkruik de temperatuur zelf bepalen. Je kunt natuurlijk altijd het water temperaturen voordat je het in de kruik giet. Omdat je niet precies weet hoe warm de kruik op een bepaald moment is, maakt het minder geschikt voor kinderen. Daarentegen zou de kruik wel goed geschikt zijn voor ouderen en in het specifiek ouderen die niet zelfstandig mogen koken. Het enige dat ze namelijk hoeven ze doen is de kruik opladen, die overigens vanzelf uitgaat wanneer het zover is. Geen kokend water dat er aan de pas hoeft te komen. Ze vormen geen gevaar voor zichzelf.

Een kruik biedt een oplossing voor de koude dagen. Al helemaal met de kosten die steeds verder opliepen, is een kruik eengoedmoop alternatief. Alleen jezelf warmt op en niet per se de hele ruimte. Voordat je in bed springt leg je de kruik neer en je kan genieten van een warm welkom, wanneer het tijd is om te gaan slapen. Belangrijk om te vermelden is dat het formaat niet denderend groot is. Dit maakt het misschien geschikt voor bijvoorbeeld je nek, maar het geeft wellicht minder warmte af dan je had gehoopt. Bovendien is het ook nog eens de duurste uit deze hele lijst en bestaan er, volgens de lijst, alternatieven die ook nog eens beter lijken.

#4 Kruiky – Elektrische Kruik

Prijs: €19,95

+ klein en compacte kruik voor een mooie prijs
– stof trekt veel vuil aan
– blijft waarschijnlijk niet echt 10 uur lang op temperatuur

Een redelijke budget proof is van het merk Kruiky. De Kruiky – Elektrische Kruik is slechts twintig euro en heeft een fijne werking. Zo heeft de kruik bijvoorbeeld een fenomenale bescherming tegen lekken, door de maar liefst zes lagen PVC binnenin de kruik. Dat is dan ook meteen een groot voordeel ten opzichte van een klassieke warmwaterkruik. Bij die kruiken is er namelijk een groot gevaar tot lekken. Het zou niet de eerste keer zijn als iemand een brandwond oploopt door een kruik. Daarom zijn professionals ook altijd zo streng over het gebruik van kruiken bij pasgeborenen. Zij hebben een kruik nodig, omdat ze zichzelf niet op temperatuur kunnen houden. Echter moet wel worden vermeld dat deze kruik nog steeds niet echt geschikt is voor een baby. Dit komt omdat de kruik tot 75 graden Celsius wordt opgewarmd en dat is over het algemeen veel te warm.

Hoe dan ook is deze kruik een erg goede optie als je opzoek bent naar een elektrische kruik. De kruik laadt in acht minuten op tot 75 graden Celsius. Hij zou tot wel 10 uur warmte moeten afgeven, maar dat lijkt ietwat overdreven, wanneer dit vergeleken wordt met de andere kruiken uit deze lijst. Vanwege het lichte gewicht en kleine formaat is het dan wel weer een handige kruik voor onderweg. Bijvoorbeeld bij lange ritten, waarvan je weet dat je last krijg van je nek, kan je deze (als bijrijder) heerlijk tegen je nek houden.

Waar je rekening mee moet houden bij deze kruik, is dat de hoes vatbaar is voor vlekken. Het design mag er dan wel wezen, de mogelijkheid tot uitwassen mist nog. Net zoals dat het fluffy gedeelte misschien wel zacht aanvoelt, maar stof en haren blijven er maar al te graag inzitten. De hygiëne van een dergelijke kruik is niet tot nauwelijks aanwezig. Bedenk waarvoor je de kruik wil gebruiken en overweeg of de aanschaf ervan de moeite waard is.

#5 BEPER P203TFO001 Elektrische kruik

Prijs: €16,03

+ warmt op tot een mooie 58 graden Celcius
+ geen fluffy/ stoffen hoes
– niet van hele hoge kwaliteit

In minder dan vijftien minuten wordt de maximum van 58 graden Celsius bereikt. Zo heerlijk specifiek, daar houden we van. Waar we ook van houden, is het omhulsel van de kruik. In tegenstelling to alle andere, aantrekkelijk uitziende kruiken met een zacht omhulsel, is dit meer een zak. Een zak die wat wegheeft van de klassieke kruik. In ieder geval een kruik die je met een, niet al te vochtig doekje, kan afnemen. Het maakt de kruik een stuk gebruiksvriendelijker en hij blijft wellicht ook wat langer goed.

Een kruik helpt je ontspannen, helpt je stress te verminderen. De warmte van de kruik is comfortabel en laat je spieren wat losser maken. Door je losse spieren, kan je beter je focus van het negatieve afhouden. Het is natuurlijk niet erg om weleens stress te ervaren, het is wel erg als je erin blijft hangen. Door stress gaan mensen bijvoorbeeld slechter eten en is de persoonlijke verzorging ook niet wat het is geweest. Met de BEPER P203TFO001 Elektrische Kruik is dat allemaal mogelijk. Weet je dat je partner een stressvolle dag op het werk had, verwelkom hem of haar dan met deze warme kruik, een kopje thee (voor interne warmte) en een lekker snackje.

De komende twee uur, althans de twee uren nadat je de kruik hebt opgeladen, kan je genieten van enige vorm van warmte. 58 graden klinkt wellicht wat weinig, maar reken maar dat dat al genoeg kan zijn. Het is ook niet de bedoeling dat je het altijd lekker warm hebt, omdat dat niet echt goed is voor je lichaam. Kou heeft bijvoorbeeld een positief effect op je weerstand en kou zou zelfs bepaalde gelukshormonen vrij laten. Met deze kruik kan je dat allemaal bewerkstelligen. Waarom staat deze dan niet op de eerste plek? De kruik is goedkoop en de kwaliteit schijnt niet altijd even goed te zijn. In sommige gevallen gaat hij redelijk snel kapot en het omhulsel wordt niet altijd als prettig ervaren.

Conclusie

Komende winter, komende zomer, komende herfst, komende lente, komend jaar, ben jij voorzien van een elektrische kruik. Overigens is dat er niet zomaar eentje, nee, het is er eentje uit de top vijf beste elektrische kruiken. Je zal eindeloos kunnen genieten, of steeds een paar uur, van ontspannende spieren, verwarmde gewrichten of het tegengaan van krampen. Je voeten zijn ‘s avonds in bed niet meer koud en je bed zelf is voorafgaand aan het slapen al opgewarmd. De voordelen van elektrische kruiken zijn eindeloos en vanaf nu ben jij iemand die daarvan mag, zal en kan genieten.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is een elektrische kruik?

Elektrische kruiken zijn over het algemeen veilig in gebruik, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Let op kwaliteitsmerken, veiligheidsnormen, zoiets als een oververhittingsbescherming en de soort hoes. Wees je ervan bewust dat een elektrische kruik zeer heet kan worden. Houd kinderen en huisdieren in de buurt van de kruik altijd in de gaten. Een automatische uitschakelfunctie is ook iets dat altijd handig is. Met deze paar tips, zal je veilig kunnen genieten van de warmte die de kruik je biedt. Onthoud in ieder geval dat kwalitatieve kruiken talloze tests hebben ondergaan, om het gebruik zo veilig mogelijk te houden.

Hoe lang blijft een elektrische kruik warm?

De vraag hoe lang een kruik warm blijft, is een andere vraag dan hoe lang de elektrische kruik op temperatuur blijft. Zo stellen sommige fabrikanten dat hun elektrische kruik tot wel 10 uur warm blijft. Dat zou kunnen, maar het is waarschijnlijk niet zo dat hij zo lang op dezelfde temperatuur blijft. Het blijft overigens altijd een kleine gok. Ga in ieder geval uit van een uur, alles dat langer is, is mooi meegenomen. Om het écht zeker te weten, is het handig om te gaan testen.

Wat is er zo fijn aan een elektrische kruik?

Een elektrische kruik biedt verschillende voordelen. Allereerst is het ontzettend handig qua gebruik. Je hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken, om de kruik op te warmen. Daarnaast biedt het langdurige warmte zonder het gedoe van kokend water of de vervelende geur van een kersenpittenzak. Ten derde is het relatief veilig, omdat de kans op lekken nihil is. Verder is het gewoon erg comfortabel om de warmte te kunnen ervaren, vooral tijdens koude dagen of als pijnverlichting bij zoiets als gewrichtspijn.

0 Shares