Tips voor het vinden van het perfecte pak, zelfs als lange man

0 Shares
0
0
0

Als lange man kan het soms een uitdaging zijn om het perfecte pak te vinden. De meeste confectiemerken richten zich op de gemiddelde lengtemaat, waardoor je als lange man al snel met te korte mouwen of broekspijpen kunt eindigen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt volgen om het perfecte pak te vinden dat perfect bij jouw lengte past. In dit artikel delen we deze tips, zodat je er altijd op je best uitziet, zelfs als lange man.

Tijdloze stijl

Het begint allemaal met het kiezen van een tijdloze stijl. Kies voor een pak met een klassieke snit, zoals een single-breasted jasje met twee knopen en een enkele split aan de achterkant. Vermijd te veel details of modetrends die snel verouderd kunnen raken. Door te kiezen voor een tijdloze stijl zorg je ervoor dat je pak er altijd stijlvol uitziet, ongeacht je lengte.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor het vinden van het perfecte pak. Als lange man wil je ervoor zorgen dat het jasje lang genoeg is en de mouwen de juiste lengte hebben. Kies voor een jasje met extra lange mouwen, maar vergeet ook niet een overhemd extra lange mouwen, zodat je geen blote polsen hebt wanneer je je armen beweegt. Er zijn talloze verschillende jasjes te vinden met verschillende maten, probeer dus in de winkel welke lengte geschikt is voor jouw lichaam. Wanneer je erachter bent welke mouwlengte je hebt, kan je kijken naar een geschikt pak en overhemd voor jou. Let er wel op dat je dit doortrekt in zowel het jasje als het overhemd, wanneer je dus een jasje met mouwlengte 7 neemt dan moet je ook een overhemd mouwlengte 7 kopen om te voorkomen dat je overhemd korter is dan het jasje. Daarnaast is het belangrijk dat het jasje niet te strak of te los zit. Een te strak jasje kan trekken en zowel oncomfortabel zitten en eruitzien, daarnaast kan een te los jasje je lichaamsvorm verbergen. Zorg ervoor dat het jasje mooi aansluit op je schouders en taille, zonder te knellen. De pasvorm van je pak is enorm belangrijk wanneer je een professionele look wilt overbrengen, volg dus vooral deze tips om succesvol een mooi pak aan te schaffen. 

Broeklengte

Een veelvoorkomend probleem voor lange mannen is het vinden van broeken met de juiste lengte. Vaak zijn de standaard broeken te kort, waardoor de broek te kort valt en je blote enkels krijgt. Om dit te voorkomen kan je kiezen voor broeken met extra lange broekspijpen, zodat de broekspijpen netjes op je schoenen vallen. Daarnaast is het belangrijk dat de broek niet te strak of te wijd is. Een te strakke broek kan oncomfortabel zijn en een te wijde broek kan je lichaamsvorm verbergen. Kies voor een broek die mooi aansluit op je heupen en bovenbenen, zonder te knellen. Door een goed passende broek te kiezen die past bij de pasvorm van je jasje krijg je een mooi aangesloten pak en een professionele en verzorgde look. 

Kleuren en patronen

Bij het kiezen van de juiste kleuren en patronen is het belangrijk om rekening te houden met je lengte. Donkere kleuren hebben een afslankend effect en kunnen je lichaam langer laten lijken. Kies daarom voor pakken in donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw of donkergrijs. Vermijd lichte kleuren zoals wit of pasteltinten, omdat deze je lichaam breder kunnen laten lijken. Wat betreft patronen is het veilig om te kiezen voor een effen pak, maar als je durft, kun je ook kiezen voor fijne strepen of kleine ruitjes. Vermijd grote patronen, omdat deze je lichaam kunnen overweldigen.

Maatwerk

Als je echt op zoek bent naar het perfecte pak, dan is maatwerk de beste optie. Met maatwerk kun je het pak volledig aanpassen aan jouw lichaamsmaten en wensen. Een maatpak zorgt ervoor dat het jasje perfect aansluit op je lengte en de broek de juiste lengte heeft. Daarnaast kun je ook kiezen uit een breed scala aan stoffen, voeringen en details om het pak helemaal naar jouw smaak te maken. Hoewel maatwerk duurder kan zijn dan een confectiepak, is het de investering zeker waard als je er altijd op je best uit wilt zien.

0 Shares
Ook interessant