woman wearing black scoop neck top

De beste gezichtsverzorging bij gevoeligheid voor acne

0 Shares
0
0
0

Acne is een huidprobleem dat heel veel voorkomt. Er wordt vaak gedacht dat het alleen bij tieners voorkomt, maar dit is helemaal niet waar. Acne wordt veroorzaakt door een overmatige talgproductie. Dit kan komen door hormonale verandering, zoals vaak te zien is in de puberteit, maar ook door bacteriën, stress, voeding, genetische factoren en zelfs het gebruik van verkeerde gezichtsverzorgingsproducten. In dit artikel leggen we je alles uit over de beste gezichtsverzorging voor wanneer je gevoelig bent voor acne.

Gebruik geschikte producten

Het ligt misschien wat voor de hand, maar het is belangrijk dat je geschikte producten gebruikt. Als je op zoek bent naar goede producten voor een acne-gevoelige huid, dan ben je bij Little Wonderland aan het juiste adres. Hier hebben ze producten speciaal voor dit type huid. Verder kun je voor een acne-gevoelige huid het best een milde reiniger kiezen, maar niet een op oliebasis. Kies een reiniger met salicylzuur of benzoylperoxide. Deze ingrediënten dringen door in de poriën om dode huidcellen te verwijderen en doden bacteriën die acne veroorzaken. Zorg er ook voor dat je een goede moisturizer gebruikt, want je huid moet ook gehydrateerd blijven. Doe je dit niet, dan zal je huid meer olie produceren, waardoor je ook meer last krijgt van acne. Kies voor een lichte en olievrije moisturizer. 

Denk om je voeding

Je voeding kan een grote rol spelen in acne. Met name je darmen spelen hierin een belangrijke rol: een ongebalanceerde darmflora kan zorgen voor meer stress, wat ook aan je huid te zien is. Het is daarom verstandig om extra probiotica in te nemen. Dit zit onder andere in yoghurt, maar ook in verschillende supplementen. Een gezonde darmflora helpt om je huid in balans te houden en je acne te verminderen en helpt daarbij ook met de immuunrespons: hierdoor zul je dan ook minder last krijgen van ontstekingen en dus zal je huid kalmeren. Daarnaast is het ook verstandig om op de glycemische index te letten. Voeding met een lage GI zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel, waardoor ontstekingen verminderd worden. Voorbeelden zijn granen, groenten en peulvruchten. 

Vermijd irriterende ingrediënten

Er zijn een aantal ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Soms zitten deze ingrediënten zelfs in huidverzorgingsproducten en juist daarom is het slim om hier extra op te letten. Voorbeelden hiervan zijn alcohol, kunstmatige geurstoffen en agressieve chemicaliën. Je kunt beter kiezen voor producten met aloë vera, groene thee en kamille. Deze ingrediënten kalmeren de huid en verminderen ontstekingen.

0 Shares
Ook interessant