red and white long sleeve shirt

Hoe houd je je kleding het langste mooi? 

0 Shares
0
0
0

Iedereen kent het wel: je gooit je nieuwe kleding in de wasmachine en komt eruit met vlekken, het is gekrompen of de kleuren zijn vervaagd. Zonde, toch? Dit is namelijk helemaal niet nodig! In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je je kleding het langste mooi kunt houden, zodat jij lang plezier kunt hebben van je nieuwe kleding. Het begint allemaal bij de beste wasmachine. Lees verder!

De juiste wasmachine 

Het klinkt vanzelfsprekend, maar een goed werkende wasmachine is enorm belangrijk om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden. De beste wasmachine is voor iedereen anders, afhankelijk van je situatie.  Als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt, is het belangrijk dat je wasmachine een groter aantal kilo’s kleding kan wassen. Als je te vaak te grote wassen draait voor je wasmachine, kan je kleding minder goed schoon worden en daarnaast slijten.  Let tijdens het wassen ook op het toerental. Het toerental geeft het aantal rondjes aan dat je trommel draait tijdens het centrifugeren per minuut. Als je je was wat voorzichtiger wilt wassen, kies je voor een wasmachine met 1400 toeren. Als je kiest voor een wasmachine met 1600 of 1800 toeren, wordt je was droger. Je kunt dus ook verschillende wasmachines vergelijken om erachter te komen wat beste wat bij jouw situatie past. Op deze manier kun je jouw kleding het mooiste houden!

Verwijder vlekken in je kleding met de hand

Bij vlekken in kleding wil je het liefste meteen je kleding in de wasmachine gooien, maar als je dit te vaak doet kan dit slijtage opleveren aan je kleding. Probeer daarom zo veel mogelijk vlekken in je kleding met de hand te verwijderen. Op internet kun je voor bijna elke soort vlek wel een specifieke oplossing vinden om het zo goed mogelijk uit je kleding te krijgen. Over het algemeen werkt ossengalzeep ook erg goed, dit kun je meestal gewoon bij je lokale drogist kopen. Wrijf een beetje over de vlek en spoel af met warm water. 

Probeer de droger zoveel mogelijk te vermijden 

Nadat je je kleding hebt gewassen, stop je alles het liefste meteen in de droger. Maar al het pluis wat in het filter van je droger ontstaat, is allemaal slijtage van je kleding. Zonde dus! Probeer de droger dus zo min mogelijk te gebruiken voor je kleding. Ondergoed, sokken en handdoeken kunnen daarentegen prima in de droger. Let vooral op met spijkerbroeken, deze verliezen al snel hun vorm en elasticiteit als ze te vaak in de droger zijn geweest. 

Was kleding binnenstebuiten 

Door je favoriete merktrui- of spijkerbroek binnenstebuiten te wassen, voorkom je zo veel mogelijk schade aan je kleding. Het is even wennen, maar hierdoor slijt je kleding minder snel en kun je dus langer plezier hebben van je kleding. Daarnaast kun je kwetsbare kleding ook in waszakjes wassen. Zo weet je zeker dat je kleding geen slijtage vertoont tijdens het wassen. Met deze tips was je je kleding goed om het zo lang mogelijk mooi te houden! 

0 Shares
Ook interessant