people sitting on chair

Hoe kleed je je voor je nieuwe baan?

0 Shares
0
0
0

Hoera! Je bent klaar om de wereld van 9-tot-5 te betreden en je carrière te starten. Maar nu komt het dilemma: wat trek je in vredesnaam aan? Geen zorgen, we’ve got your back. We gaan in vogelvlucht door de jungle van dresscodes en voor je het weet loop jij als een ware fashionista de kantoordeuren door.

Wat is de dresscode op je nieuwe baan?

Voordat je als een wervelwind door je garderobe raast, laten we eens kijken naar die mysterieuze dresscodes waar iedereen het altijd over heeft. Van casual chic tot business formal, er zijn er meer dan je denkt. Het is als een geheime code waar je de sleutel voor moet vinden. Hoe? Onderzoek is key!

Casual friday, casual monday, casual always?

Casual kleden lijkt op het eerste gezicht simpel, maar laat je niet verleiden tot de joggingbroekval. Opteer liever voor een goedzittende jeans, combineer deze voor dames met een nette blouse en voor heren met een chino en een overhemd. Sneakers mogen zeker, maar kies wel voor de nettere variant om de juiste balans te vinden tussen comfort en stijl. Zo behoud je een relaxte uitstraling zonder in te boeten aan professionaliteit. Denk aan:

·         Goedzittende jeans: De basis van je casual look.

·         Nette blouse (dames): Combineer met een blouse voor een verzorgde uitstraling.

·         Chino (heren): Een perfect alternatief voor jeans, net zo comfortabel maar iets formeler.

·         Overhemd (heren): Een klassiek overhemd voegt een vleugje formaliteit toe.

·         Sneakers: Comfortabele, maar toch nette schoenen voor die moeiteloze casual vibe.

Business casual

Business casual is de sweet spot tussen casual en business, waar comfort en professionaliteit elkaar omarmen. Voor dames in smart casual is een stijlvol broekpak een uitstekende keuze, waarmee je zowel comfort als een professionele uitstraling combineert. Heren kunnen met een chino en een goed gekozen blazer de juiste toon zetten. Hier zijn enkele items om jouw smart casual look compleet te maken:

·         Stijlvol broekpak (dames): Een broekpak voor dames is een perfect duo van comfort en professionaliteit.

·         Chino (heren): Comfortabele, maar nette broek die de casual touch behoudt.

·         Blazer (heren): Voeg een blazer toe voor een formele toets zonder overdreven te zijn.

·         Nette schoenen (dames en heren): Of het nu chique flats zijn voor dames of nette herenschoenen, kies schoeisel dat past bij de smart casual uitstraling.

Accessoires: Voeg subtiele accessoires toe zoals een stijlvol horloge of een elegante ketting om je look af te maken.

Business formal

Wanneer de job serious business vereist, is het tijd om de troeven van business formal uit te spelen. Voor dames is het onmisbare item in deze categorie het broekpak. En niet zomaar eentje, maar een goed gesneden, perfect passend exemplaar. Het straalt niet alleen professionaliteit uit, maar geeft ook een zelfverzekerde indruk. Voor heren is het klassieke pak met stropdas de sleutel tot succes in de business formal wereld. Iets conservatiever, maar deze tijdloze keuze laat zien dat je de zaak serieus neemt en respect hebt voor de formele setting. Denk aan:

·         Broekpak (dames): Kies voor een goed gesneden, perfect passend exemplaar.

·         Klassiek pak (heren): Ga voor tijdloze elegantie met een pak en voeg een stropdas toe voor de finishing touch.

·         Zakelijke schoenen (dames en heren): Investeer in nette, formele schoenen die de look completeren.

·         Formele accessoires (dames en heren): Voeg een vleugje klasse toe met formele accessoires zoals een zakelijk horloge of een stijlvolle dasspeld.

·         Strakke grooming (dames en heren): Verzorgd haar en nette verzorging dragen bij aan de formele uitstraling in de business wereld.

Ken je bedrijfscultuur

Nu je wat inzicht hebt in de dresscodes, wordt het tijd om als een ware spion de bedrijfscultuur te verkennen. Bedrijven hebben vaak een eigen sfeer die zich weerspiegelt in hun dresscode. Neem de tijd om de bedrijfswebsite te doorgronden, speur social media af en werp een blik op het bedrijfsprofiel op LinkedIn. Als je een overvloed aan casual vibes opmerkt, is het verstandig om te kiezen voor een smart casual look. Denk aan die chique jeans met een nette blouse of een keurige chino met een goed gekozen blazer.

Als daarentegen de heersende stijl strak en formeel lijkt te zijn, dan is het tijd om te shinen in business formal. Trek dat perfect gesneden broekpak aan of ga voor het klassieke pak met een stropdas. Het doel is om naadloos op te gaan in de bedrijfscultuur, want wanneer je je kleedt volgens de heersende normen, zul je niet alleen professioneel overkomen, maar ook laten zien dat je de bedrijfscultuur begrijpt en respecteert. En wie weet, misschien ontmasker je zelfs enkele modebewuste collega-spionnen op je ontdekkingsrei

Het samenstellen van de perfecte werkoutfit is als een puzzel waarvan je langzaam de stukjes verzamelt. Doe je research, ken je dresscodes en voel je vrij om een vleugje persoonlijkheid toe te voegen. Of je nu straalt in casual chic of domineert in business formal, jij gaat die kantoortuin rocken als een ware fashion guru. Veel succes en vergeet niet: kleren maken de man én de vrouw!

0 Shares
Ook interessant