Bruidsjurken: hoe vind je de perfecte pasvorm?

0 Shares
0
0
0

Het passen van bruidsjurken is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen. De voorpret voor de grote dag begint daardoor extra vroeg en je kunt meteen op zoek gaan naar een jurk die perfect op de locatie af te stemmen is. Daarom is het ook niet zo gek dat er duizenden pasvormen, kleuren en stijlen te vinden zijn. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen op het moment dat je een pasafspraak in een bruidswinkel gepland hebt staan? Geen zorgen? We helpen je in dit blog alvast op weg met een paar erg handige tips. 

Het begint allemaal met het bepalen van het silhouet 

Een van de eerste keuzes die je moet maken, is het type silhouet van de jurk. Van zeemeermin tot aan een A-lijn, er zijn tal van stijlen om uit te kiezen. Stem de pasvorm van de jurk altijd goed af op je eigen silhouet. Heb je een peervorm? Een appelvorm? Een zandloperfiguur? Of een meer rechthoekig figuur? Door alvast antwoord te geven op deze vraag, ga je erg gericht aan de slag met het shoppen. En doe je graag alvast wat inspiratie op? Online, bijvoorbeeld via www.bruidshoek.nl, krijg je meteen een goed beeld van alle trends van dit moment.

Verdiep je goed in het aanbod stoffen

Maar ook de keuze van de stof is een belangrijk punt van aandacht tijdens het shoppen van de jurk. Dit bepaalt immers voor het grootste deel de uitstraling. Enkele bekend voorbeelden van stoffen waar je uit kunt kiezen, zijn:

  • Organza
  • Satijn
  • Kant
  • Chiffon
  • Tule

En wil je graag een jurk in dezelfde soort stof, of mag tule bijvoorbeeld af worden gewisseld door organza? Dit zorgt meteen voor een erg speels effect.

Laat je uitgebreid adviseren in een bruidswinkel bij jou in de buurt 

De volgende stap? Dat is natuurlijk het passen van verschillende soorten pasvormen. Plan daarvoor zeker een keer een afspraak in een bruidswinkel. Een ervaren verkoopster denkt erg graag met je mee en weet precies wat voor pasvorm jou het beste staat. Dat scheelt jou meteen weer aardig wat passessies en uitzoekwerk. Probeer daarnaast ook altijd met een open instelling in een afspraak te gaan en probeer je niet vast te houden aan een bepaald plaatje dat je op het internet hebt gezien. Wie weet shop je binnenkort al de jurk van je dromen in een winkel!

0 Shares
Ook interessant