Beste Dressboy (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Dressboy – onze nummer 1 van 2023

Een betaalbare, stijlvolle, multifunctionele dressboy is de HAKU Möbel 35201 dressboy voor heren. Het heeft het klassieke uiterlijk van een dressboy en is van goede kwaliteit. Je kan er veel van je mooie kledingstukken op kwijt en wil na aanschaf van deze dressboy nooit meer wat anders!

Introductie

Waarschijnlijk spreken we niet over iets vreemds als we het hebben over kleding die rondslingert in huis. Elke dag weer besluit je dat een aantal kledingstukken nog niet vies genoeg is voor de was. Maar, twee dagen achter elkaar hetzelfde dragen, zodat je geen stapels kleding creëert? Ho maar. Iets dat je ooit de vloer noemde is nu bezaaid met kleren. Dat de kledingkast zelf ook uitpuilt, heeft daar mee te maken, maar vind je niet relevant genoeg.

Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor jou: de dressboy. Deze stijlvolle metgezel is niet alleen een handige opberger, het staat ook nog eens prachtig in de slaapkamer. Laat je inspireren door de beste vijf dressboys op de markt. Ze variëren in materiaal, grootte en luxe. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een dergelijk product? Begin dan eerst met de 5 belangrijke kooptips.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Dressboy

Met de volgende kooptips weet jij dé perfecte dressboy aan te schaffen. Lees ze aandachtig door en laat je inspireren.

 1. Stabiliteit
  Controleer de constructie van de dressboy om ervoor te zorgen dat deze stevig en stabiel is. Kijk bijvoorbeeld naar de verbindingen tussen bepaalde onderdelen, maar ook zeker het gewicht. Hoe zwaarder de dressboy, hoe minder groot de kans is dat deze zonder pardon omvalt. Je voorkomt dat je mooie kledingstukken alsnog de grond zullen raken.
 2. Materiaal
  Dressboys zijn er in verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof. Afhankelijk van je interieur, maar ook zoiets als duurzaamheid, kan je hiertussen een keuze maken. Metalen dressboys, die in de beste vijf over het algemeen worden besproken, hebben een moderne uitstraling. Ze passen in vele soorten interieurs. Houten dressboys zijn daarentegen wat klassieker.
 3. Afmetingen
  De afmetingen zijn natuurlijk handig om te controleren vanwege het feit of deze wel of niet in een bepaalde kamer kan staan. Maar, het is bijvoorbeeld ook handig te zoeken naar een wat hogere variant, mocht je zelf wat langer zijn. Tenminste, als je denkt dat dit voor jou een dergelijk verschil maakt.
 4. Extra ‘functies’
  Er bestaan dressboys die wat uitgebreider zijn dan de anderen. Denk aan een schoenenplank, extra horizontale stangen of zelfs een uitbreiding dat de dressboy een stoel maakt. Overweeg of je het nuttig vindt en maak hierin een afweging.
 5. Prijs
  Natuurlijk variëren de prijzen. Soms zegt de prijs van een product meer dan je denkt. Als deze ineens wel heel duur of juist goedkoop is, kan je je afvragen wat er dan afwijkend is.

5 Beste Producten

#1 HAKU Möbel 35201 dressboy voor heren

Prijs: €56,99

+ betaalbare dressboy
+ stevig model, gecreëerd met een makkelijke montage
– op het chroom kunnen snel krasjes ontstaan

Voor nog een redelijk betaalbare prijs koop je deze dressboy voor heren. Althans, de titel doet vermoeden dat hij speciaal voor heren is, echter vinden wij een dressboy toch wel redelijk unisex. Man, vrouw of non-binair, het maakt niks uit. Je kan er namelijk goed je kleding op kwijt. De afmetingen komen neer op een mooie 30 x 45 x 110 cm. Dankzij de ingebouwde kleerhanger weet je er mooie jasjes neer te hangen. Een mooie jurk of trui zal zich er overigens ook goed op vermaken. Op de voorste buisstaal hang je dan bijvoorbeeld een bijpassende broek, een rondslingerende bh of een verdwaalde sok.

De details, zoals de kleerhanger, zijn gemaakt van hout, dat in een witte kleur is geschilderd. De rest van de dressboy bestaat uit staal dat is verchroomd. Het geeft een look dat goed past in een modern interieur of een interieur waar veel witte details in te vinden zijn. Dat de ‘body’ van staal is, is trouwens maar goed ook. Het maakt namelijk onder andere dat het geheel iets meer dan 3 kg weegt. Nee, dat is niet heel zwaar, ja, dat is nodig om de kleding te kunnen dragen. Het zou namelijk zonde zijn als de dressboy omvalt, elke keer nadat je je prachtige leren jasje erop kwijt wil. Natuurlijk werkt het ook mee dat het plateau wat groter is dan de afmetingen van de stalen buizen, zodat er een soort evenwicht kan worden gecreëerd.

Waarom je zo enthousiast over deze HAKU Möbel 35201 dressboy voor heren kan zijn? Nou, dat is onder andere omdat hij zo betaalbaar is. Verder heb je geen twee rechterhanden nodig om het gevaarte te monteren. Al binnen een paar stappen ben je ready to go. Het enige dat wellicht wat vervelend is, is dat de lak van de buizen wat snel beschadigt. Van dichtbij zie je krasjes goed. Bij dit soort items is het ook maar hoe veel je je er zelf aan stoort. Grote kans dat het van een afstand niet te zien is en een nog grotere kans dat het menig ander niet zal opvallen.

#2 V-Part Dressboy – Zilver – RVS

Prijs: €59,95

+ glanzende look, gemaakt van RVS
+ past in elk interieur
– op het gladde RVS blijven niet alle kledingstukken hangen

Met een hoogte van 113 cm stijgt deze dressboy niet ver over zijn soortgenoten uit, maar heel standaard is zo’n specifieke afmeting niet. In ieder geval siert zijn lengte hem zeker. Het maakt het geschikt voor personen van verschillende lengtes. Bovendien zal je kleine poes zich niet meer in het prachtige overhemd kunnen wikkelen, dat je laatst per ongeluk op de stoel had laten liggen. Het overhemd hangt op een prachtig RVS gedeelte, dat je doet denken aan iets van een kleerhanger. Omdat je andere kledingstukken aan de weerszijde dan je overhemd hangt, houdt de dressboy zichzelf in balans. Het ronde voetstuk zal eveneens bijdragen aan de algehele balans. Houd er echter wel rekening mee dat het evenwicht nog steeds kan worden verstoord. Alle broeken die je kan vinden aan één staaf ophangen, is natuurlijk geen ding. Dat kan je zelf ook wel begrijpen.

We zullen het wederom herhalen: goedkoop is een mooie dressboy niet. Goedkoper kan het daarentegen zeker worden. Zo krijg je bij de V-Part Dressboy – Zilver – RVS een aantal euro korting als je er twee aanschaft. Er zijn genoeg gezinnen waarbij het handig kan zijn dat iedere slaapkamer een dressboy bevat. Door de glanzende, RVS look van het hele gestalte blend de dressboy goed in in verschillende interieurs. Zelfs in een interieur met heel veel kleurtjes valt het weg, omdat het de kleuren uit de ruimte reflecteert.

Wat misschien niet heel handig is aan al dat mooie RVS, is dat het redelijk glijdt. Een stugge spijkerbroek zal er wel aan blijven hangen, maar een satijnen blouse zal waarschijnlijk eerder tegen de grond aankijken. Verder wordt in enkele gevallen gemeld dat de stangen niet heel stevig bevestigd zijn. Dat maakt dat de hele dressboy wat instabiel overkomt. Echter maakt het gewicht van 6 kg al veel weer goed. Het gewicht zorgt er namelijk voor dat het stevig op de grond staat. Benieuwd wat 6 kg is? Nou til eens een four-pack van vier anderhalve liter cola flessen op. Je zal er snel genoeg achterkomen.

#3 vidaXL Dressboys 2 st metaal

Prijs: €82,99

+ aanschaf van twee dressboys tegelijkertijd
+ ook een zitvlak en daarmee te gebruiken als stoel
– de uiterlijke kenmerken zullen niet iedereen aanspreken

Hoog, hoger, hoogst. Met zijn hoogte van 120 cm, is de vidaXL Dressboys 2st metaal de hoogste uit deze lijst. Of eigenlijk zijn het er twee, twee dressboys van 120 cm hoog. Het unieke aan deze dressboys is dat ze tegelijkertijd ook een stoel zijn. Je hoeft er natuurlijk niet op te zitten, want je kan er ook nog meer andere kleding of misschien zelfs schoenen op kwijt. Het zitvlak is gemaakt van bewerkt hout, dat redelijk lang zijn kwaliteit behoud, mits er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt.

Dat een dressboy een dressboy heet en daarom vaak aan ‘mannen’ wordt toegeschreven, heeft natuurlijk een reden. Het zijn namelijk met name mannen die veelal pantalons, overhemden en jasjes dragen/ droegen. Een dressboy is perfect voor dat soort kledingstukken. Dat neemt echter niet weg dat een dressboy niet door een vrouw kan worden gebruikt. Al helemaal deze dressboy niet. Werkend naar de ‘top’ vind je namelijk meerdere tussenstangen. Je begrijpt wel dat je er ontzettend veel kleding op kwijt kan. Al helemaal gezien je er twee voor de prijs van, tja, niet één krijgt, maar in ieder geval twee voor een mooi prijsje. Wel heeft de dressboy een redelijk specifiek uiterlijk. Met andere woorden: je moet er van houden of je doet het niet. De donkere, zilveren kleur en het houdt zijn niet in elk hoofd een goede match.

Als je alles volgens de gebruiksaanwijzing doet, komt de broekenhouder aan de achterkant terecht. Heel terecht staat er in een review aangegeven dat deze beter aan de voorkant kan worden gehangen. Zo geef je jezelf de mogelijkheid jasjes, bloesjes of andere tops op te hangen, zonder dat een broek in de weg zit. Al met al kan je concluderen dat het een prima dressboy is. Je zal echter wel van het ietwat aparte design moeten houden om de dressboys aan te schaffen.

#4 CLP Raymon Dressboy Kledingstandaard Metaal

Prijs: rond de €50,-

+ simplistisch design in meerdere kleuren beschikbaar
– niet alle varianten even duur

Een dressboy staat niet alleen handig in een slaapkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan de badkamer. In plaats van dat je alle kleren, tegen beter weten in, op de grond neerlegt, hang je ze op aan deze mooie dressboy. Mocht je dit idee willen uitvoeren, kijk dan wel even naar de kwaliteit van de dressboy. Kan het bijvoorbeeld tegen vocht of zullen onderdelen verkleuren of zelfs gaan roesten? Zie het als een mogelijkheid, er bestaan ongetwijfeld vele andere ideeën die dit probleem zullen verhelpen. Een dressboy wordt ook gebruikt om kleding klaar te leggen, in plaats aan het einde van de dag vol te gooien. Zie het als het plannen van de kleding die je de dag erna aantrekt. Met je slaperige ogen en wat trage hersenspinsels, heb je in ieder geval een deel van je morning routine getackeld.

Deze mooie dressboy is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en chroom. Helaas is niet iedere kleur even duur. Mocht je willen gaan voor de witte variant, omdat deze zo goed bij je industriële interieur past, dan heb je pech. Je betaald hier vijf euro meer voor dan de variant in chroom. Daarentegen is wel erg voordelig dat de voet van de dressboy verzwaard is. Dit voorkomt het product van omvallen en je kleren blijven beschermd.

‘(…) deze meneer maakt altijd een goed figuur’, aldus het verkopende merk. Gelijk hebben ze, want het design is ontzettend stijlvol. Waar je praat over simpliciteit, over uniciteit en gebruiksgemak, praat je over de CLP Raymon Dressboy Kledingstandaard Metaal. De dressboy heeft tussen de twee verticale staven nog twee kleine staafjes, waar je ook het een en ander op kwijt kan. Natuurlijk zijn deze twee staafjes ook toegevoegd voor stevigheid. Zo wordt gegarandeerd dat de verticale staven niet ineens afbreken, omdat de winterkleding die je erop hebt gehangen, te zwaar bleek te zijn. Een pluspuntje voor CLP voor de verkoop van dit product én de klantenservice. Er wordt door klanten ervaren dat ze snel en goed worden geholpen bij problemen: precies wat je van een klantenservice zou mogen verwachten.

#5 M-Home Designer kledingbutler

Prijs: €29,49

+ budget variant dressboy
+ slechts één verticale staaf
– kwaliteit is niet heel denderend
– alleen in chroom versie te koop

Dat iets altijd erg duur moet zijn, slaat natuurlijk nergens op. Er zijn vrijwel altijd budget varianten van een product te vinden. Zo ook van een dressboy. Voor slechts drie tientjes schaf je deze M-Home Desginer kledingbutler aan. De, gemiddeld, twintig euro die je ermee bespaart, kan je investeren in wat anders of gewoon op de spaarrekening houden. Dat iets goedkoop is, betekent doorgaans dat de kwaliteit wat minder is. Toch is dat bij deze kledingbutler niet het geval. Je zal er niet te veel van moeten verwachten, maar kan wel verwachten dat het doet wat hij moet doen.

Het materiaal van de dressboy is verchroomd metaal. Het geeft de dressboy een neutrale look. Die neutrale look maak je trouwens in een handomdraai, gezien het hele pakket ontzettend makkelijk te monteren is. Een dressboy is nu eenmaal een handige aanvulling voor mensen drie graag hun kleding overzichtelijk willen houden. Daarbij hoort niet dat het enorm moeilijk is om dat voor elkaar te krijgen. Wel schijnt het zo dat metaal wat minder goed lucht dan hout. Met andere woorden: onderdelen van je kleding ‘plakken’ stevig tegen het metaal aan. Bovendien zou het best kunnen zijn dat het wat statisch wordt en dat daardoor je kleding niet in optimale staat wordt behouden.

De dressboy is iets meer dan een meter hoog, een gemiddelde hoogte dus. Er is één verticale staaf, met op de top een kledinghanger. Een aantal centimeters daaronder zit de horizontale staaf voor broeken of natuurlijk zoiets als een handdoek. In principe is een dressboy redelijk onderhoudsvrij. Je kan af en toe wat stof afnemen met een zachte doek. Een chroom look heeft misschien wel wat meer nodig dan dat, om te zorgen dat het blijf glazen. Zorg er te allen tijde voor dat de dressboy stevig staat en niet te zwaar beladen is om omvallen te voorkomen. Deze dressboy weegt zo’n 3,5 kg wat op zich prima is, maar het is niet ontzettend veel.

Conclusie

Een dressboy schaf je aan als toevoeging. Een toevoeging die leidt tot een bepaald gemak op welk moment van de dag dan ook. Je gooit er je kleren overheen als je thuiskomt of legt er ‘s avonds je nieuwe outfit op klaar. Het is daarnaast nog eens een toevoeging op je interieur. De meeste dressboys zijn verfijnd en voegen een vleugje stijl toe aan de ruimte. Veel mensen kiezen ervoor om een dressboy te gebruiken in slaapkamers. Echter kan je hem wellicht ook in de badkamer kwijt of in een kledingkamer, mocht je die hebben.

In dit artikel heb je gelezen over de beste vijf dressboys. We hebben je kooptips aangereikt om je zo goed mogelijk te laten zoeken. Het artikel eindigt met een aantal veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Wat is een dressboy?

Een dressboy is een meubelstuk dat wordt gebruikt om kleding op te hangen. De meeste dressboys zijn erop gemaakt om er een heel pak van een man op uit te stallen. Dus, een pantalon, een jasje en wellicht een overhemd. Het bestaat vaak uit een verticaal standaard met een horizontale balk waarover je boven kledingstukken aan hangt en een balk om een pantalon neer te hangen.

Waar moet ik mijn dressboy neerzetten?

Je zal zien dat de meeste mensen een dressboy in hun slaapkamer neerzetten. Zet deze naast de kledingkast of op een plek waar je normaal gesproken je kleding aan- en uittrekt. Kies een plek die handig is voor het organiseren van je kleding en wat past in je interieur.

Hoe kies ik de juiste dressboy?

Afhankelijk van een aantal factoren zal je de dressboy moeten selecteren. Denk sowieso aan zoiets als design, maar ook de stabiliteit, het materiaal en de afmetingen. Vergelijk verschillende opties en lees eventueel klankbeoordelingen. Deze recensies vertellen je veel over de ervaringen van andere kopers.

Hoe veel kleding kan ik op een dressboy kwijt?

Het hangt af van hoe zwaar je kleding is, maar ook hoe stabiel de dressboy is. Hang je bijvoorbeeld vijf wintertruien op de dressboy, dan kan je verwachten dat het op een gegeven moment onmogelijk wordt om de dressboy overeind te houden. Heb je maar een trui, maar wel een dressboy van niks, dan zal je er ook niet veel voor terugkrijgen. Overweeg dus voor wat precies je de dressboy wil gebruiken, bekijk de specificaties van het meubelstuk zelf en schaf daarna pas iets aan.

0 Shares
Ook interessant

Gellak zonder lamp

Het is natuurlijk prachtig, van die gelakte nagels, die ook nog eens lang mooi blijven. Een gave, rode…

Dit najaar naar de zon?

Het najaar staat weer voor de deur in Nederland, maar dat betekent niet dat het overal al koud…