Borstvergroting als alleenstaande moeder? Hier denk je aan!

0 Shares
0
0
0

Ben je alleenstaande moeder en is het je droom om een borstvergroting of borstlift te laten doen? Dan is het belangrijk om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Denk aan de herstelperiode en leefregels vlak na de operatie. Als je goed geïnformeerd bent dan kun je daarnaar handelen en een juiste werkwijze vaststellen om het normale leven van je kind te laten doorlopen. Doe je voordeel met deze tips!

Waar borstvergroting laten doen?

Los van het feit of je alleenstaand bent of niet, het is altijd belangrijk dat je kiest voor een veilige borstvergroting kliniek. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan een ISO 9001 certificering, maar ook aan positieve patiënten ervaringen en het gebruik van kwalitatieve implantaten met garantie. Een goed voorbeeld is Wellness Kliniek in Genk. De grenzen overgaan? Dat kan een goed idee zijn. Deze kliniek biedt bijvoorbeeld ook gratis next-day surgery service, wat als voordeel heeft dat je het consult en de ingreep op aangesloten dagen kunt plannen.

Hulp inschakelen is prettig

Je kunt wel wat hulp gebruiken op verschillende gebieden als je als alleenstaande moeder een borstvergroting laat doen. Als je jongere kids hebt dan komt een oppas goed van pas, liefst voor meerdere dagen. Je hebt namelijk wel 4 tot 7 dagen nodig voor het grootste herstel, en mag gedurende die periode ook niet zwaar tillen. Het is best prettig als je gewoon een paar dagen lekker kunt uitrusten zonder alle dagelijkse taken op je te nemen. Ook mag je na de operatie een week geen auto rijden. Je kunt de trein pakken, maar het is wellicht ook fijn als er iemand met je meerijdt.

Dat geldt ook voor borstlift of borstverkleining

Naast een borstvergroting zijn er natuurlijk ook andere borstoperaties. Zo kun je een borstlift laten doen, iets waar veel vrouwen voor kiezen na een zwangerschap. De borsten gaan immers meer hangen, een natuurlijk effect waar niets tegen te doen is. Na het borsten liften houd je rekening met een hersteltijd van 7 tot 10 dagen, iets langer dus dan bij een vergroting. Soms dien je na de ingreep een nachtje te blijven in de kliniek. Dat geldt ook voor een borstverkleining. Een goede kliniek kan je uitgebreider informeren over wat je van het herstel en de leefregels mag verwachten na de betreffende operatie.

Rekening houden met financiën

Naast de leefregels en het herstel is ook het financiële stukje iets om rekening mee te houden. Een borstoperatie kost gemiddeld gezien tussen de €3000 en €5000. En dat moet je natuurlijk op kunnen brengen en ook nog de vaste rekeningen kunnen betalen. Heb je het geld momenteel niet voorhanden? Dan kun je sparen of lenen. Bij lenen zit je met een rente en daarom is maandelijks een bedrag opzij leggen financieel gezien de beste optie. Vind je het lastig om zelf te sparen? Bij de hierboven genoemde Wellness Kliniek als voorbeeld, kun je een eigen spaarpotje aanleggen. Zo leg je maandelijks een bedrag in en krijg je een oproep zodra je het geld bij elkaar hebt.

0 Shares
Ook interessant