Bershka retour: een handig stappenplan

0 Shares
0
0
0

Het zal ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat je een retourtje hebt, maar dit keer ben je wel van plan om het terug te sturen. In dit artikel lees je hoe je iets bij de Bershka kan retourneren.

We geven je een stappenplan van slechts twee stappen die je kan volgen. Zo weet je zeker dat je pakketje op de juiste manier weer terugkomt bij het bedrijf en je je geld terugkrijgt.

Stap 1: Retour voorbereiden

Er zijn verschillende manieren waarop je je retour kan voorbereiden. Je kan het zelf terugbrengen naar een winkel of opsturen. In alle gevallen is het noodzakelijk dat het product wordt geretourneerd in land van aankoop. In het volgende overzicht lees je wat te doen:

 • Terugbrengen in de winkel:
  Met een aankoopbewijs is het mogelijk om je aankoop te retourneren of te ruilen in de dichtstbijzijnde winkel.
 • Opsturen:
  Log in met je account en verzoek om een retour. Mocht je geen account hebben, dan kan je ook inloggen als gast met je email adres en telefoonnummer. Heb je het verzoek ingediend? Dan krijg je een bevestiging via de mail. Bij het indienen van je verzoek kruis je de artikelen aan die je wilt retourneren.

Stap 2: Pakket opsturen

Als het goed is, heb je bij de optie ‘opsturen’ ook een email met daarin het retourlabel gekregen. Je kan nu kiezen voor twee opties:

 1. Post NL:
  Bijj Post NL laat je de QR-code van het retourlabel printen. Bij een van de geselecteerde afgiftepunten geef je het pakket af.
 2. DPD:
  Bij DPD print je het retourlabel uit en plak je het op het pakket. Bij een van de geselecteerde afgiftepunten geef je het pakket af.

In beide gevallen is het zaak om je bewijs van levering te bewaren, tot de retour volledig is verwerkt. Mochten er vragen zijn over de retour, dan kan je deze met het bewijs van levering beantwoorden.

Het kost €1,95 om te retourneren.

Pakket laten ophalen

Mocht je om een reden niet het huis willen verlaten, dan kan je voor €5,95 per retourproduct de producten laten ophalen. Deze kosten worden in mindering gebracht bij het bedrag dat je terugkrijgt van de retour.

Je zal een verzoek moeten indienen, waarna je een bevestiging per mail krijgt. Het transportbedrijf zal binnen 48 uur het pakket komen halen.

Handig om te weten

Naast de stappen van retour, is het handig om nog een paar andere zaken te weten. We hebben het over:

 • Terugbetaling: alleen als je retour wordt goedgekeurd, zal je geld worden teruggestort. Je zal t.z.t. een mail krijgen. Let op: als de levering ging via betalen bij levering, dan zal je het geld moeten ophalen in een winkel.
 • Termijn om te retourneren: je hebt 30 dagen om je te retourneren
 • Artikelen annuleren: als je iets al hebt besteld, maar toch niet wil hebben, dan is het mogelijk om artikelen te annuleren. Dit kan natuurlijk niet als de bestelling al is verzonden.
Bershka op sociale media

Tips om kleding retourneren eenvoudiger te maken

Hoewel kleding bestellen en retourneren soms lastig kan zijn, zijn er gelukkig ook manieren om het proces eenvoudiger te maken. Hieronder bespreken we enkele tips om het retourneren van kleding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

#1 Houd rekening met de verzendkosten

Houd bij het bestellen van kleding ook rekening met de verzendkosten. Sommige verkopers bieden gratis verzending aan, terwijl anderen hiervoor kosten in rekening brengen. Je kan voorkomen dat je onverwachts extra kosten moet betalen bij het retourneren van het kledingstuk.

#2 Kies voor een betrouwbare verkoper

Als je online kleding bestelt, is het van groot belang om te kiezen voor een betrouwbare verkoper. Zo kun je er zeker van zijn dat je kwalitatieve kledingstukken ontvangt en dat het verzend- en retourproces soepel zal verlopen. Controleer de reviews van andere klanten en kies voor verkopers met een goede reputatie.

#3 Maak gebruik van klantrecensies

Hoe weet je met wie je te maken hebt? Precies, door klanten. Hoewel niet alle recensies objectief zullen zijn, geven ze zeker iets weer over het bedrijf. Mocht het een heel gedoe zijn om iets te kunnen retourneren, dan zal je het daar vinden. Je wilt natuurlijk wel bepaalde garanties bij je aankoop meekrijgen.

#4 Maak foto’s van de ontvangen kleding

Tot slot is het een goed idee om foto’s te maken van het kledingstuk voordat je het terugstuurt. Zo kun je bewijs hebben van de staat van het kledingstuk. Je kan eventuele problemen aantonen als het kledingstuk beschadigd is of niet overeenkomt met de beschrijving. Je voorkomt hiermee dat je geld niet wordt teruggestort, want je hebt zwart op wit staan dat het niet aan jou heeft gelegen.

Het gemak van online winkelen

Het online bestellen van kleding, bijvoorbeeld bij de Bershka, biedt veel voordelen. Zo hoef je niet de deur uit en kun je op elk moment van de dag winkelen. Je hebt toegang tot een breed scala aan merken en stijlen en je kunt gemakkelijk prijzen vergelijken om de beste deal te vinden. Bovendien zal je online op een overzichtelijke manier informatie kunnen verkrijgen over beschikbaarheid, pasvorm en prijs.

De nadelen van kleding bestellen en retourneren

Hoewel het bestellen van kleding online veel voordelen biedt, is er een aantal nadelen waar we bij stil willen staan. In een wereld waarin het met het milieu niet de goede kant opgaat, willen we je bewust maken van de nadelen van online winkelen. Hieronder bespreken we twee redenen, waardoor je online shoppen zal heroverwegen.

 • Pasvorm en kwaliteit
  Een van de grootste nadelen van online kleding bestellen is de onzekerheid over de pasvorm en de kwaliteit van het kledingstuk. Op een foto kan een kledingstuk er perfect uitzien, maar in werkelijkheid kan de pasvorm heel anders zijn. Daarnaast kan het materiaal tegenvallen en kan de kleur anders zijn dan verwacht. In de winkel zal je beide teleurstellingen al in een vroeg stadium kunnen tegengaan.
 • Verzenden en retourneren
  Een ander nadeel van online kleding bestellen is het gedoe met verzending en retourneren. Als je een kledingstuk retour wilt sturen, moet je het zelf weer verpakken. Je hebt veel handelingen die je moet verrichten, voordat je zowel je geld als tijd weer hebt teruggewonnen. Bovendien is het niet goed voor het milieu, gezien het hele transportproces en het extra afval.

Conclusie

Het bestellen van kleding biedt ontzettend veel gemak, al hoewel het ook enkele nadelen met zich mee kan brengen. Door zorgvuldig de retourstappen te volgen, weet je bijna zeker dat je je geld zal terugkrijgen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om je retourtje te laten ophalen. Helaas is dat nog niet helemaal gratis, evenals de retour op zich bij de Bershka.

0 Shares
Ook interessant

Kledingrek Action & meer

Het kledingrek, een essentieel item voor elke fashionista. Je organiseert en presenteert je kledingstukken op een originele manier…