man in black suit jacket

Trouwen doe je natuurlijk in een stijlvol pak

0 Shares
0
0
0

Bij een huwelijk is altijd de vraag: wat draagt de bruid? Maar het pak van de bruidegom is minstens zo belangrijk. En als het om een huwelijk tussen twee heren gaat dan geldt dat voor beiden. Daarom is een mooi trouwpak een absolute must. Dat pak koop je niet even snel tussen de bedrijven door. Daar neem je de tijd voor, net zoals de bruid dat doet voor haar bruidsjapon. Het is nog altijd traditie dat de bruidegom de jurk niet ziet voor de Grote Dag. Maar je kunt natuurlijk wel overleggen over de kleur, zeker als het geen wit zal zijn. Het pak van de bruidegom moet er natuurlijk wel mooi bij passen.

Waar koop je je kostuum?

Je kunt een kostuum kopen bij een goede herenmodezaak in de omgeving. Buy local is een mooi streven. Daarmee help je lokale ondernemers. Maar online kun je ook heel mooie pakken vinden. Het voordeel daarbij is natuurlijk dat je gemakkelijk kunt vergelijken en dat je dat kunt doen als het jou uitkomt. Je bent niet afhankelijk van openingstijden. Een online gekocht trouwpak kun je passen en eventueel laten vermaken als het niet helemaal naar wens is. Dit kun je uiteraard ook laten doen door een plaatselijke ondernemer. Die kan direct beoordelen waar het pak eventueel moet worden aangepast voor de perfecte pasvorm.

Kies de juiste schoenen voor onder je pak

Soms ben je als man zo gefocust op het vinden van een mooi pak dat je de schoenen bijna vergeet. Dat kan een kleine ramp betekenen, zeker als je normaal gesproken altijd op sneakers loopt. Wil je er van top tot teen goed uitzien tijdens de huwelijksdag zorg je er dus voor dat je ook een paar mooie bijpassende schoenen vindt. Loop die vooraf wel een beetje in, want anders is de kans groot dat je halverwege al kreupel loopt. Het openen van het bal wordt dan een pijnlijke aangelegenheid.

De kleding voor de bruidskinderen

Als er bruidskinderen zijn dan moeten die er natuurlijk ook stralend uitzien. Bruidsmeisjes worden gekleed in een jurk die past bij die van de bruid. De jonkers gaan gekleed in een pak dat aansluit bij de outfit van de bruidegom. Daarnaast kun je ook nog best maids hebben, dat zijn wat oudere meisjes die ervoor zorgen dat de sluier van de bruid er mooi bij ligt als ze het stadhuis of de kerk binnengaat.

De doorpas van je pak

Plan een doorpas van je pak enkele dagen voor de bruiloft. Stel dat je toch een paar kilo bent aangekomen of juist afgevallen door de stress, dan kan het zijn dat je pak niet meer goed zit. Als dat het geval is dan kan een naaister er hopelijk last minute nog iets aan doen. De bruid zal hetzelfde doen met haar jurk. Want jullie willen natuurlijk allebei stralen op jullie huwelijksdag.

0 Shares
Ook interessant