shallow focus photography of white and brown cat

De krabpaal en waarom deze zo belangrijk is

0 Shares
0
0
0

Dat katten houden van krabben, dat weten we natuurlijk allemaal. Krabpalen vormen dan ook een essentieel onderdeel van het leven van een kat. Maar waarom is een krabpaal dan zo belangrijk? Met een krabpaal kun je de natuurlijke behoeftes van de kat tegemoetkomen. Hier kunnen ze namelijk hun nagels scherpen, hun territorium afbakenen.  In deze blog gaan we dieper in op waarom krabpalen zo belangrijk zijn voor katten en waarom elke kattenbezitter een katten krabpaal aanschaffen.

Een natuurlijke drang

Katten hebben van nature de drang om te krabben. Het is niet alleen een manier om hun nagels te slijpen, maar ook om geurmarkeringen achter te laten en hun spieren te strekken. Met een krabpaal in de woonkamer of in de gang, kan je kat zijn ding doen zonder dat hij of zij hierbij jouw mooie meubels sloopt. Wanneer katten geen eigen plekje hebben waar zij hun ding kunnen doen, zullen ze hun nagels gaan krabben in andere voorwerpen, zoals je leren bank of je mooie tapijt.  Met een krabpaal in huis kun je dit soort dingen voorkomen terwijl je je kat gelukkig houdt. Een win voor jullie allebei dus!

Een krabpaal om mee te spelen

Krabpalen zijn niet alleen functioneel, maar ze werken ook stimulerend voor je kat, doordat ze hier lekker kunnen spelen. Denk aan van die grote klimtorens met verschillende verdiepingen, tunnels en speeltjes die eraan hangen. Zo kan je kat niet alleen zijn nagels scherpen, maar ook nog eens lekker spelen. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat het spelen ook nog eens gezond is voor je kat. Zo blijft je kat lekker speels,  beweeglijk en gezond!

Ontspanning

Naast het spelen kan de krabpaal jouw kat ook nog eens ontspanning bieden. Zo hebben veel krabpalen ook nog eens bedjes waar je kat op kan liggen en tot rust kan komen. Een ander voordeel is dat je kat, wanneer je een hoge krabpaal aanschaft, met het overzicht over de hele kamer kan ontspannen. Katten houden er namelijk van om vanaf hoog het overzicht te hebben over alles wat om hen heen gebeurt. Zo blijven ze alert en weten ze dat ze veilig zijn. Alleen maar fijn voor je kat dus!

Er zijn veel verschillende soorten en maten krabpalen. Je hoeft natuurlijk niet zo een grote paal met 5 verdiepingen in huis te nemen. Een simpele krabton zou ook al voldoende moeten zijn.

0 Shares
Ook interessant