Michiel Huisman: Vrouw, dochter, vermogen, films en meer

0 Shares
0
0
0

Michiel Huisman is een veelzijdige Nederlandse acteur en muzikant die internationale bekendheid heeft verworven dankzij zijn acteerwerk in films en televisieseries. Hij werd geboren op 18 juli 1981 in Amstelveen en groeide op met een passie voor zowel acteren als muziek. Door de jaren heen heeft hij zich bewezen als een van de meest getalenteerde en veelgeprezen artiesten in de entertainmentindustrie.

Vroege Leven en Carrière: Fontane en Goede Tijden, Slechte Tijden

Huisman begon zijn carrière in de muziek en was oorspronkelijk lid van de Nederlandse band Fontane. Met de band bracht hij in 2001 het album Slapeloos uit. Na enige tijd in de muziekwereld te hebben doorgebracht, besloot hij zijn focus te verleggen naar acteren.

Zijn doorbraak kwam in 1998 met zijn rol in de Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin hij de rol van Rover Dekker speelde. Hij heeft sindsdien diverse rollen in Nederlandse films en series op zich genomen voordat hij zijn horizon verbreedde naar internationale projecten.

Internationaal Succes: Game of Thrones en meer

Michiel Huisman verwierf internationale bekendheid dankzij zijn rol in de veelgeprezen televisieserie Game of Thrones. Hij speelde Daario Naharis, een personage dat verbonden was met de legendarische Khaleesi, Daenerys Targaryen. Zijn charisma en talent maakten hem al snel een favoriet onder de fans van de show. Deze rol opende de deur naar verdere kansen in Hollywood.

Naast zijn rol in “Game of Thrones” heeft Huisman verschillende andere opvallende film- en televisieoptredens gehad. Game of Thrones is een van de succesvolste tv-reeksen ooit en heeft een cultureel impact als geen ander gehad. Zo heeft het verschillende spellen geïnspireerd en zelfs een online gokkast die je kunt spelen bij een casino zonder vergunning.

Verder speelde hij bijvoorbeeld in de romantische dramafilm The Age of Adaline (2015) naast Blake Lively en Harrison Ford. Ook was hij te zien in de Netflix-serie The Haunting of Hill House (2018), waarin hij de rol van Steven Crain vertolkte, en later in de anthologie-reeks The Haunting of Bly Manor (2020).

https://en.wikipedia.org/wiki/Daario_Naharis#/media/File:Michiel_Huisman_as_Daario_Naharis.jpg

Vrouw, kinderen en dochter

Michiel Huisman is niet alleen een getalenteerde artiest, maar ook een toegewijde vader en echtgenoot. Hij is getrouwd met zijn jeugdliefde, actrice Tara Elders, en ze hebben samen een dochter en een zoon.

Deze modieuze actrice was vooral in de vroege jaren 2000 actief en speelde mee in verschillende films, waarvan een groot deel geregisseerd door Theo Van Gogh. In 2009 heeft ze haar acteercarrière vaarwelgezegd, om zich op het moederschap te kunnen focussen. Samen zijn ze naar New Orleans in de VS verhuisd zodat Huisman betere carrièreperspectieven zou kunnen hebben.

Dochter Hazel Judith Huisman is in 2007 geboren en ze verschijnt af en toe op Instagramposts van deze BN-er. Over haar persoonlijk leven en ambities is er vooralsnog weinig bekend. Ze studeert nog en is weinig actief op sociale media.

Vermogen

Wat het vermogen van Michiel Huisman betreft, bestaan er geen exacte cijfers. Het wordt door verschillende sites geschat op 3 miljoen dollar. Het vermogen van zijn vrouw, Tara Elders, wordt dan weer op 2 miljoen dollar geschat.

Nieuwe films in het verschiet?

De volgende keer dat we de acteerkunsten van Michiel Huisman te zien krijgen, wordt in de tweedelige reeks Rebel Moon op Netflix. Dit project werd geregisseerd door Zack Snyder en werd oorspronkelijk bedacht als aanvulling op het Star Wars-universum. Michiel zal “Gunnar” spelen, een boer en vriend van hoofdpersonage “Kora”, gespeeld door Algerijnse actrice Sofia Boutella. Deel 1 van de film is vanaf 23 december te zien op Netflix, en het tweede deel vanaf 19 april 2024.

0 Shares
Ook interessant