Tips voor het kopen van het perfecte parfum

0 Shares
0
0
0


Sta je op het punt om een nieuw parfum aan te schaffen, misschien wel bij een parfumwebshop? Het kiezen van het juiste parfum kan soms nog best lastig zijn. Met zoveel verschillende merken zoals Dior, Jean Paul Gaultier en Givenchy, en dan ook nog de meest uiteenlopende geurnoten, wordt het uitkiezen van een nieuwe parfum niet bepaald makkelijk. Maar toch zijn er wel een aantal tips die je in je achterhoofd kan houden tijdens je zoektocht naar het perfecte parfum, hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is je voorkeur?

Voordat je begint met winkelen, is het belangrijk om te weten welke soorten geuren jij lekker vindt. Houd je van bloemige, fruitige, houtachtige of kruidige geuren? Als je bijvoorbeeld al een favoriet parfum hebt, bekijk dan eens welke geurnoten hierin voorkomen. Op basis daarvan kun je geuren uitzoeken die vergelijkbare geurnoten bevatten. Uiteraard wil je niet een exacte kopie van je favoriete parfum hebben, maar het zorgt wel dat je een parfum uitzoekt die je sowieso lekker gaat vinden. Dit is vooral handig wanneer je online parfum gaat kopen. 

Test het parfum goed voor het kopen

Wist je dat een parfum verschillend kan ruiken bij verschillende personen? Dit komt door de pH-waarde van hun huid. Een parfum kan bij de ene persoon ontzettend lekker ruiken, terwijl het bij een ander minder lekker ruikt. Daarom is het verstandig om een bezoek te brengen aan een parfumerie en de verschillende geuren op je huid te testen voordat je een geur koopt. De geur van het parfum zal zich ontwikkelen op de huid, en pas na een aantal uren kun je echt goed beoordelen of de geur bij je past.

Wat zijn geurnoten?

In dit artikel hebben we het over geurnoten, maar wat zijn dat precies? Parfums bestaan uit verschillende geurnoten die in verschillende lagen op je huid tot uiting komen. De topnoten zijn de eerste geuren die je ruikt na het opspuiten van het parfum, en vervagen meestal binnen een aantal minuten. De hartnoten vormen het hart van de geur en blijven langer hangen, terwijl de basisnoten het langst aanhouden. Let op hoe de geur zich ontwikkelt op je huid om te zien of je de verschillende noten wel lekker vindt.

Hou ook rekening met seizoen en gelegenheid

Sommige geuren zijn meer geschikt voor bepaalde seizoenen of gelegenheden. Lichtere, frisse geuren zijn bijvoorbeeld perfect voor de lente en zomer, terwijl warmere, rijkere geuren beter passen bij de herfst en winter. Bedenk ook waar je het parfum zult dragen, een subtiele geur is bijvoorbeeld meer geschikt voor een dagje op kantoor, terwijl een iets meer uitgesproken geur perfect past bij een avondje uit. 

Koop bij een betrouwbare parfumerie

Of je nu online winkelt bij een parfumwebshop of een fysieke winkel bezoekt, zorg ervoor dat je koopt bij een betrouwbare verkoper. Lees vooral reviews en ervaringen van andere klanten om er zeker van te zijn dat je een origineel product koopt. Er zijn namelijk ook veel nepgeuren in omloop, en deze zijn kwalitatief een stuk minder goed.

Door deze tips in gedachten te houden tijdens je zoektocht naar een nieuwe parfum, is de kans erg groot dat je thuiskomt met het perfecte flesje parfum waar je heel lang plezier van gaat hebben.

0 Shares
Ook interessant

Boxertrends voor mannen

Natuurlijk: over smaak valt niet te twisten. Toch zijn er op het gebied van mode altijd wel grote…
assorted-color clothes lot hanging on wooden wall rack

Duurzame mode 

Mode is altijd in beweging. Trends komen en gaan, seizoenen veranderen, en de behoefte aan nieuwe kleding lijkt…