gold and white analog watch

Verschillende materialen op mooie horloges

0 Shares
0
0
0

Natuurlijk, als je een horloge ziet, kun je er direct verliefd op worden. Of juist niet. Maar welke materialen worden nou vaak gebruikt op deze prachtige horloges? En welke materialen worden bijna niet gebruikt en zijn daarom juist zo prijzig? Wij leggen je uit welke materialen er gebruikt worden op al die mooie horloges.

Staal

Het klinkt misschien niet zo sexy, maar staal is een van de meest gebruikte materialen op mooie horloges, en dat heeft een simpele reden: het is ijzersterk, kan gepoetst worden bij krasjes of deukjes en blijft jarenlang goed. Staal wordt gebruikt in de kast, de kroon, de lunette maar ook de band wordt regelmatig van staal gemaakt. Het is niet al te zwaar, dus ook nog eens comfortabel om te dragen.

Goud

Een van de meest begeerde materialen op de wereld is natuurlijk goud. Dat wordt niet alleen gebruikt om prachtige sierraden van te maken, maar ook horloges worden gemaakt van goud. Vaak zie je een combinatie van staal & goud, maar ook volledig 18-karaats goud wordt gebruikt om horloges van te maken. Kijk maar eens naar een Rolex Day-Date in 36mm of 40mm, deze zijn volledig van goud, dus de kast en de band. 

Platina

Nog exclusiever dan goud is platina, en daarom is het ook zo ontzettend duur. Er zijn horloges die gemaakt worden van platina, zoals de Rolex Daytona en Day-Date, waarbij de materialen gebruikt worden voor zowel de kast als de band. Platina is uniek, draagt wat zwaarder maar is een absolute topper in de luxe horlogemarkt. 

Goldplated

Je ziet wel eens horloges die van staal zijn, maar toch goudkleurig uitvallen. Hoe kan dat? Dat zijn horloges die onder de categorie goldplated vallen. Deze horloges zijn verguld, wat je ook vaak ziet bij andere sierraden. Deze horloges zijn een stuk betaalbaarder dan horloges van massief goud, puur door het materiaal. Wel de looks, niet de kosten! 

0 Shares
Ook interessant