a couple of men working on a house

Je huis verbouwen? Dit zijn de styling tips van dit jaar

0 Shares
0
0
0

Wanneer heb jij voor het laatst je huis verbouwt? Vaak zien mensen er tegenop doordat een verbouwing veel tijd en geld kost. Toch wordt het ook vaak gezien als een mooie kans om je huis een andere look te geven. Ga voor een compleet nieuwe stijl en verras je bezoekers. Pas je interieur aan en geef de muren een nieuwe kleur. Bedenk goed van tevoren wat jij wilt dat je huis uitstraalt naar je vrienden en familie, en natuurlijk jezelf. Met de stylingtrends van dit jaar kun je een nieuwe ruimte creëren die niet alleen modern en stijlvol is, maar ook comfort en persoonlijkheid uitstraalt. Duik eens in op de styling trends en bekijk welke stijl het beste bij jouw past. 

Natuurlijke materialen en texturen

Een bekende styling trend van dit jaar is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen in de muren, het plafond en de vloer. Het is een ode aan de schoonheid van de natuur en haar perfectie. Denk aan ruw hout, steen, bamboe en rotan voor in je interieur. Deze materialen brengen een gevoel van warmte met zich mee en creëren een uitnodigende sfeer. Het voegt daarbij ook een tastbare dimensie toe aan de ruimte. Een goede optie is het gebruik van 3D wandpanelen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ze kunnen de muur omtoveren tot een kunstwerk. 3D wandpanelen zijn daarnaast ook erg makkelijk om te installeren en kunnen voor zowel buiten als binnen gebruikt worden. 

Statement verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in elke ruimte. Het is een element dat sfeer en persoonlijkheid kan toevoegen. Statement verlichting gaat om het kiezen van lampen die meer zijn dan alleen functioneel; ze voegen stijl toe aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan een grote hanglamp boven de eettafel of een reeks artistieke wandlampen in de gang. Kies voor een lamp die past bij de rest van je interieur. De juiste verlichting kan de details van de 3D wandpanelen benadrukken. 

Minimalistisch design

Je hebt misschien al eerder van deze trend gehoord; een minimalistisch design in je huis. Zeker in een wereld die steeds chaotischer en drukker wordt, geeft een minimalistisch design rust. Het gaat om het creëren van schone, opgeruimde en serene ruimtes. Het is het principe van ‘minder is meer’. Het design spoort je aan om onnodige spullen weg te gooien en te focussen op essentie. In een minimalistisch ontwerp is elk decoratief element doordacht en functioneel. Dit betekent niet dat je huis koud of onpersoonlijk moet zijn. Integendeel, door zorgvuldig te kiezen wat je in je huis opneemt, of het nu een stuk kunst aan de muur of een sierlijk meubelstuk is, kun je een ruimte creëren die zowel rustgevend als uitnodigend is. 

Slimme technologie

Het gebruik van slimme technologie in huis is een trend die blijft groeien. Slimme technologie maakt niet alleen je leven gemakkelijker, maar het draagt ook bij aan de esthetiek van je huis. Denk aan slimme verlichtingssystemen die kunt aanpassen aan je stemming, geautomatiseerde gordijnen die openen met een druk op de knop, of een geavanceerd beveiligingssysteem die je makkelijk aan en uit kan zetten via je telefoon. 

Rustgevende kleuren

Dit jaar waren vooral de rustgevende kleuren een grote trend bij de meeste verbouwingen. Kleuren hebben een diepe impact op onze gemoedstoestand en ons welzijn. We zien een trend naar rustgevende en aardse kleuren zoals zachte groenen, warme terracotta’s en rijke neutrale tinten. Deze kleuren creëren een kalme en uitnodigende sfeer in je huis. 

0 Shares
Ook interessant