Female gardeners eating lunch at table in backyard

Zo richt je de tuin in voor de zomer

0 Shares
0
0
0

De lente is begonnen, het weer wordt eindelijk wat warmer en de zomer staat om de hoek. Dat betekent dat het tijd is om alvast je tuin klaar te maken voor de warme zomerdagen! In de wintermaanden wordt er vaak niks gedaan met de tuin en moet er nu veel gedaan worden. Denk bijvoorbeeld eens aan het schoonmaken van de tegels en het wieden van het onkruid. Iedereen met een kleine patio, een kleine of grote tuin en zelfs een balkon kan al gaan starten met het klaarmaken voor de zomer. Zo creëer je een buitenruimte voor optimale comfort tijdens de warme zomerdagen. Naast het schoonmaken en het onkruid wieden zijn er nog veel andere mogelijkheden om je tuin nog beter in te richten dan vorig jaar. Hier zijn een aantal tips die jij kan gebruiken voor je tuin!

Tip 1: Een comfortabele loungehoek

Een van de beste manieren om van je tuin te genieten is door een comfortabele loungehoek te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. Investeer daarom in een kwalitatieve 2 persoons tuinset of loungeset met zachte kussens. Voeg nog wat extra kussens toe en een bijpassende tafel voor optimale comfort. Zo kun je zomers heerlijk buiten zitten met een goed boek of genieten van een verfrissend drankje met vrienden en familie.

Tip 2: Planten toevoegen

Een tuin zonder planten is vaak saai en onnatuurlijk. Kies er daarom voor om meerdere planten en bloemen toe te voegen. Kies voor een mix van bloeiende planten zoals lavendel, petunia’s en geraniums. Deze bloemen geven jouw tuin meer kleur en stijl. Voeg daarnaast ook een aantal groenblijvende planten toe voor een weelderig en levendig effect. Vergeet niet om ook wat kruiden en groenten te planten als je nog plek over hebt in de tuin. Zo kan je in de zomermaanden jouw maaltijden nog lekkerder maken met verse en smakelijke oogsten uit eigen tuin.

Tip 3: Verlichting voor de zomeravonden

Je tuin is perfect om te genieten van de warme zomerdagen maar ook tijdens de zomeravonden. In de zomer blijft het langer licht en warm. Terwijl de zon al ondergaat, kan jij nog genieten van de achtergebleven warmte in je tuin. Maak daarom je tuin gezellig en sfeervol met de juiste verlichting. Kies bijvoorbeeld voor warme en zachte verlichting, zoals string lights, lantaarns of LED-lampen.

Tip 4: Decoraties om je tuin op te fleuren

Om je tuin nog leuker te maken, kan je ervoor kiezen om nog wat decoraties toe te voegen. Denk aan decoraties zoals tuinbeelden, vogelvoederhuisjes, windgongen en buitenkleden. Kies voor decoraties die passen bij de stijl en het interieur van je tuin. Zo kan je een unieke en gezellige sfeer creëren waarin je je helemaal thuis voelt.

Tip 5: Schaduw en verkoeling creëren

De zomerdagen kunnen soms erg heet zijn. We hebben soms ook last van hittegolven in Nederland. Zorg daarom voor voldoende schaduw en verkoeling in je tuin voor deze dagen. Plaats een parasol, zonnescherm of pergola boven je 2 persoons tuinset of loungeset om bescherming te bieden tegen de felle zonnestralen. Voor extra verkoeling kan je kiezen voor een buitenventilator of een opblaaszwembadje met koud water.

Een zomerse tuin om van te genieten

Met deze tips en ideeën kun je je tuin inrichten om er een heerlijke plek van te maken in de zomer waar je kan ontspannen. Kies de tips uit die bij jou passen en creëer een ontwerp waar je elke dag blij van kan worden. Zo heb je optimale comfort deze zomer!

0 Shares
Ook interessant