3 tips voor de perfecte beha

0 Shares
0
0
0

Een mooie beha geeft zelfvertrouwen. Een beha die perfect zit zorgt ervoor dat je kleding beter zit. En een beha van kwaliteit zorgt ervoor dat je lang plezier kunt hebben van het kledingstuk. Maar hoe vind je die perfecte beha? Wij vertellen het jou in deze blog! 

De ene vrouw is de andere vrouw natuurlijk niet. Daarom kan een beha die bij jou goed zit, minder goed zitten bij je zus of een vriendin. Het is dus zaak dat je ervoor zorgt dat de beha die je uitzoekt past bij jouw pasvorm, lichaam en bovenal je cupmaat. Maar er is nog meer waarop je kunt letten bij het uitzoeken van de juiste beha. Let’s find out! 

1.    Bepaal welke soort beha je nodig hebt

Er zijn veel verschillende soorten BH’s. Zo heb je een voorgevormde beha’s, waarbij de cups al zijn voorgevormd. Hierdoor krijg je een mooie ronde vorm. De push-up beha’s van LASCANA zijn ook populair, want deze beha’s creëren een mooi decolleté. Dan heb je nog een beugelbeha’s, deze geven veel steun. En zijn vaak ook in mooie lingerie-vormen te krijgen, zoals een balconette met bijpassende slips. Welke beha je graag wilt is ook afhankelijk van wanneer je ‘m wilt gaan dragen. Een sportbeha op een romantische avond uit is minder flatteus onder een chique jurk dan een strapless beha. En sporten met een demi-cup is ook minder prettig. Bepaal dus goed van tevoren naar wat voor een beha je op zoek bent. 

2.    Meet je maat op

Naast kiezen welke beha je wilt, is het ook belangrijk dat de maat klopt. Een te grote of te kleine beha doet afbreuk aan het kledingstuk en jouw lichaam. Door regelmatig je maat op te meten houd je dit ook bij. Door de jaren heen kan natuurlijk je lichaam veranderen en daarmee ook je cupmaat. Je cupmaat opmeten kun jezelf doen, maar je kan het ook laten doen in de betere lingeriewinkel door een professional. 

Zelf doen? Bekijk dan eens deze video!

3.    Test meerdere beha’s uit 

Net zoals dat een medium bij de ene winkel heel anders kan passen dan een medium van een andere winkel, heb je dat bij beha’s ook. Daarom is het goed om altijd meerdere beha’s te testen. Door uit te proberen kun je ontdekken welke beha het beste staat bij jou en welke het lekkerste zit. Want laten we vooral niet vergeten dat dat ook erg belangrijk is. 

Bonustip: kies voor kwaliteit 

Daarnaast willen we je ook nog meegeven om altijd te kiezen voor kwaliteit. Een beha van kwaliteit gaat niet alleen veel langer mee, het blijft ook langer mooi zitten. Zeker wanneer je een grote cupmaat hebt, is kwaliteit erg belangrijk. Het gaat dan niet alleen om mooi zitten en blijven, maar het is simpelweg ook beter voor je rug wanneer je borsten goed ondersteund worden. BH’s van mindere kwaliteit verliezen sneller de kracht van de vezels, waardoor ze meer gaan hangen. Zo kan je een beha al naar twee keer wassen niet meer mooi zitten. En dat is zonde van je geld! 

0 Shares
Ook interessant