brown wooden staircase near white wall

Je trap laten renoveren? Dit moet je weten

0 Shares
0
0
0

Eens in de zoveel tijd begint het te kriebelen: je wil de inrichting van je woning veranderen. Heb je je keuken al een renovatie gegeven en ziet je woonkamer er inmiddels ook anders uit dan een jaar geleden? Maar heb je alsnog het idee dat er iets veranderd moet of kan worden? Misschien is je trap laten renoveren dan een idee.

Er zijn diverse redenen aan te wijzen waarom mensen ervoor kiezen om hun trap te laten renoveren. Een esthetische upgrade, omdat je je interieur wil veranderen en mooier wil maken, is een van de grootste redenen om dit te doen. Het is hierbij van belang om goed voorbereid te zijn en de juiste materialen te kiezen. In dit artikel lees je er meer over.

Verschillende redenen om je trap te laten renoveren

Naast het verfraaien van je woning zijn er nog wat andere redenen waarom je zou kunnen kiezen voor het renoveren van je trap. Merk je bijvoorbeeld dat je huidige trap niet meer aan je veiligheidseisen voldoet, omdat het bijvoorbeeld een oude trap is of omdat de treden beschadigd zijn? In dat geval kun je al kiezen voor het verbeteren van je trap met antislipmateriaal of door het vervangen van de treden die versleten zijn. Of je gaat voor een volledige traprenovatie omdat dat het geheel verbetert op het gebied van veiligheid.

Daarnaast is een traprenovatie de ideale manier om de waarde van je woning te verhogen. Een goed gerenoveerde trap die vervolgens ook nog eens goed onderhouden wordt en aantrekkelijk is, kan de waarde een stuk hoger maken. Woningzoekers willen altijd liever voor een goed onderhouden trap gaan dan voor een oude, beschadigde trap. Wat ook een reden kan zijn om je trap te laten renoveren, is je gezondheid. Dat zit zo: oude trappen zijn in sommige gevallen een broeinest voor stof, allergenen en schimmel; met name wanneer ze uit tapijt bestaan. Geef je gezondheid thuis een boost door dit soort oude trappen te laten renoveren.

Voordelen van je trap laten renoveren door professionals

Als je zelf handig bent, kun je zeker kijken wat er mogelijk is op het gebied van traprenovatie. Mocht je nou twee linkerhanden hebben of de garantie willen dat het renoveren van een trap goed wordt uitgevoerd, dan is het aan te raden om dit te laten doen door professionals. Daarbij profiteer je, logischerwijs, van de volgende voordelen:

  • Het grootste voordeel is natuurlijk dat je dit laat doen door mensen die jarenlange ervaring hebben en over de nodige kennis beschikken om hoogwaardig werk te leveren. Ook weten ze welke materialen er zoal zijn en wat wel of niet zou passen in je interieur.
  • Daarbij beschikken ze over de juiste tools om dit soort verbouwingen aan te pakken. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en gespecialiseerd gereedschap om je trap op een veilige en mooie manier te renoveren. 
  • Wat eveneens een groot voordeel is, is dat professionele bedrijven vaak efficiënter werken dan wanneer je zelf aan het klussen gaat. Juist door alle kennis en ervaring weten ze precies wat ze moeten doen, waardoor de renovatie sneller kan worden voltooid. Dat zorgt voor een minimale verstoring van je dagelijkse leven. Ideaal!
  • Veel bedrijven bieden daarbij garantie op hun werk en de traprenovatie. Mocht er dus na de renovatie iets misgaan, dan heb je mogelijk recht op reparatie, geld of correctie. Wanneer je zelf aan de slag gaat, heb je dit niet.
  • Wat tot slot erg prettig is, is dat de kans op fouten veel kleiner is wanneer je experts inhuurt. Wanneer je zelf niet dagelijks of wekelijks met traprenovatie bezig bent, is de kans aanwezig dat je fouten maakt. Bij mensen bij wie het hun baan is, is die kans veel kleiner.

Dit zijn enkele mogelijkheden van een traprenovatie

Wil je je trap laten renoveren? Dan is het goed om te weten welke mogelijkheden er zoal zijn om zo de functionaliteit, de uitstraling en de veiligheid van je trap te verbeteren. Wat betreft bekleding heb je de keuze uit diverse materialen. Hout is een materiaal dat veel wordt gebruikt bij een traprenovatie. Dat komt doordat hout een warme uitstraling heeft en in verschillende kleuren en afwerkingen kan worden gekozen. Ook laminaat biedt een breed scala aan designs en is net wat voordeliger dan echt hout. Ga je liever voor zachte voeten? Dan is tapijt als materiaal een goed idee. Tapijt is warm, comfortabel aan je voeten en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Verder kun je kiezen voor vinyl, metaal of RVS als je voor een strakkere look wil gaan. Voor de trapleuningen is er ook van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan houten leuningen, metalen leuningen van roestvrij staal of misschien zelfs een glazen balustrade voor een moderne en minimalistische look. Het laten toevoegen van antislipmateriaal is daarbij een must om veiliger de trap op en af te kunnen gaan, met name bij gladde trappen zoals trappen van hout en laminaat. Ook het laten plaatsen van verlichting op of rond de trap kan de veiligheid verbeteren. Kortom: er is van alles mogelijk wanneer je kiest voor je trap laten renoveren.

0 Shares
Ook interessant