Fris de winter door: zo kun je dat doen

0 Shares
0
0
0

De winter is hier. Het koude weer en deze korte dagen hebben invloed op onze gesteldheid. Zo kun je mentaal in een winterdip belanden, voel je je steeds ziekjes, lijk je wel extra moe te zijn deze dagen en ook je huid en haar lijken er onder te lijden. Tijdens deze wintermaanden is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen, om zo ook je weerstand goed te houden. In deze blogpost delen wij een aantal tips hoe je fris en fruitig de winter kunt doorkomen.

Tip 1: Slaap goed

Genoeg slaap krijgen is erg belangrijk. In je slaap voert jouw lichaam belangrijke processen uit en krijg je weer energie voor de volgende dag. Wanneer je te weinig slaapt, heeft dit invloed op meerdere aspecten. Zo ben je minder geconcentreerd, kun je je somber voelen en kan weinig slaap ook slechte invloed uitoefenen op je metabolisme. 

Tip 2: Zorg voor genoeg daglicht

Het krijgen van genoeg daglicht is erg belangrijk. Hierdoor krijg je vitamine D binnen en door veel daglicht overdag kun je beter slapen. Door de korte dagen kan het nogal lastig zijn om het daglicht te aanschouwen. Vaak ga je in het donker naar werk of school en kom je ook in het donker weer thuis. Hierdoor krijg je minder vitamine D binnen. Hierdoor kun je je wat somberder en moe voelen.

Tip 3: Eet gezond

In de winter is gezonde voeding nog belangrijker. Zo verbeter jij jouw weerstand en voorzie jij jouw lichaam van de juiste voedingstoffen. Zoek dan ook uit welke voedingsmiddelen vol zitten met de juiste vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Als je het lastig vindt om gevarieerd te eten en om jezelf op elk vlak goed te voorzien, kun je bijvoorbeeld ook supplementen slikken in de winter. 

Zo kun je je oriënteren op welke vitamines en mineralen voor jou het beste zijn om te slikken voor welk doel. Zo heb je bijvoorbeeld Vitamine A, B6, B11, B12, C, D of de mineralen zink, koper, ijzer en seleen. Ook kun je supplementen zoals lion’s mane kopen om je immuunsysteem een boost te geven.

Tip 4: Sport en beweeg 

Door te sporten en te bewegen maakt jouw lichaam het gelukshormoon ‘endorfine’ aan. Als wij ons gelukkiger voelen is er minder plek voor stress, waardoor je ook een betere nachtrust krijgt en in het algemeen lekker in je vel gaat zitten.

Tip 5: Houd jezelf warm

Het dragen van de juiste kleding is belangrijk om jezelf warm te houden tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat je lichaam ook niet te grote schommelingen tussen de warmte en de kou te verduren krijgt.

0 Shares
Ook interessant