Merel Ek: Leeftijd, vriend, echte naam en geboorteplaats

0 Shares
0
0
0

Op dit moment is Merel Ek politiek verslaggever bij Hart van Nederland. En daarnaast heeft ze gewerkt als politiek redacteur bij ‘De Nieuws BV’. Maar wie is Merel nu eigenlijk en waar komt ze vandaan? We vertellen het jou in deze blog! 

Ineens wist iedereen wie Merel Ek was doordat ze zelf in nieuws kwam vanwege een intimiderende actie van Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum van Democratie. Maar Merel is daarnaast ook genomineerd geweest voor de stimuleringsprijs voor jonge talentvolle journalisten. En is dagelijks te zien bij Hart van Nederland. Tijd om eens te kijken wie Merel precies is. Ook werd ze ‘Hoogevener van het Jaar 2022’. 

Waar komt Merel Ek vandaan? 

Hebben we het over Merel Ek dan hebben we het natuurlijk over een Nederlandse journalist. Je kunt haar op dit moment kennen van Hart van Nederland en van Vandaag Inside. Ze werkt vooral als politiek redacteur. En dat is ook niet gek, want daar ligt ook haar achtergrond. Over wat Merel precies heeft gestudeerd vertellen we je straks meer. 

Merel Ek is geboren in Hoorn, dit ligt in de provincie Noord-Holland. Maar later is ze heel de andere kant op verhuisd, namelijk richting Hoogeveen. Over de familie van Ek is niet heel veel bekend. Wel weten we dat ze in 2022 is uitgeroepen tot ‘Hoogevener van het Jaar 2022’. Het ziet er naar uit dat ze zelf hier niet meer woont, maar haar familie nog wel. Zij hadden haar naar Hoogeveen weten te lokken voor een rondleiding door het theatergebouw De Tamboer waar op dat moment de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen bezig was.

Wat heeft Merel Ek gestudeerd? 

Merel heeft flink met haar neus in de schoolboeken gezeten voordat ze aan de slag ging als journalistiek. Zo heeft ze namelijk meerdere opleidingen gedaan. Waaronder politicologie aan de Universiteit van Leiden. Hier heeft ze ook gewoond. En daarnaast heeft ze een master media, culture and society. Behaald aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. 

Eerder was Merel van Ek ook genomineerd voor de stimuleringsprijs voor jonge talentvolle journalisten. Dit was nadat ze zelf in het nieuws was gekomen doordat Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie haar had uitgemaakt voor rioolrat. Maar hierover straks meer! 

Merel Ek zelf in het nieuws

Hoewel Merel natuurlijk zelf het nieuws najaagt, kwam ze ook op een andere manier zelf in het nieuws. Namelijk omdat KamerLid Gideon van Meijeren (FvD) haar werkkamer binnenviel. Dit gebeurde met een draaiende camera. Hij had het over ‘riooljournalistiek’ en was ziedend. Deze video werd vervolgens op socialmedia geplaatst met daarbij de tekst: “Activisten die riooljournalistiek bedrijven mogen niet langer wegkomen met hun leugens, desinformatie en fake news. Tijd voor de tegenaanval.”

Merel koos ervoor om niet het gesprek aan te gaan in eerste instantie. Ze wilde dat de camera stopte met draaien voordat ze in gesprek zouden gaan. Dit werd in scène gezet, waardoor Merel toch het idee had dat de camera uit was. Het gesprek is stiekem nog opgenomen. Het bleek uiteindelijk allemaal te gaan om een uitspreek van Johan Derksen bij Vandaag Inside. Hij had gezegd dat ‘ze die gozer moeten liquideren’. Waarop Merel liet weten dat als je de Dikke van Dale erbij zou pakken, dat liquideren ook een ander woord is voor wegsturen. Of Derksen dat echt bedoelde is natuurlijk lastig te zeggen, hij gaf zelf aan dat het ging om een verspreking. 

Merel als ‘brutale verrassing’ bij Vandaag Inside 

Normaal werkt Merel dus als politiek verslaggever bij SBS. Maar ze is ook aan tafel gaan zitten bij Vandaag Inside. Waar de heren al snel van haar onder de indruk waren. Ze noemden haar een ‘brutale verrassing’. Nu was ze hier niet zomaar, maar ze was aangeschoven om te praten over politieke thema’s. Iets waar de Hart van Nederland-verslaggeefster natuurlijk voor in de wieg is gelegd. Hoewel Merel niet heel vaak aan tafel komt zitten bij het voetbal- en praatprogramma, is ze volgens Johan Derksen meer dan welkom om vaker te komen! 

Op haar socialmedia-kanalen kunnen we zien dat Merel vaker is aangeschoven bij Vandaag Inside. 

Socialmedia-kanalen van Merel Ek

Heel actief kun je Merel Ek niet noemen op sociale media. Toch heeft ze wel een Instagram-account. Met haar 15K volgers kun je het toch geen klein account noemen. Maar dagelijks actief op Instagram? Dat is Merel Ek absoluut niet. Ook zie je weinig over haar privéleven voorbij komen nop haar kanaal. Ze plaatst geen stories, enkel posts. En die posts gaan vaak over haar werk. Denk aan optreden bij Vandaag Inside.

Maar ook zien we foto’s van Merel op het Binnenhof, terwijl ze haar prijs in ontvangst neemt als ‘Hoogevener van het Jaar 2022’ en wanneer ze live uit Den Haag verslag doet voor Hart van Nederland. Zo zien we niets over haar familie en ook kunnen we niet de vraag beantwoorden of Merel Ek een vriend heeft. Al lijkt er in de wandelgangen bij Vandaag Inside wel over gesproken te worden. Maar wie het is, dat lijkt niet duidelijk te zijn! Wel is duidelijk dat Merel Ek werk en privé graag gescheiden houdt en haar tijd liever in de journalistiek steekt dan in social media. 

Merel Ek in de toekomst

Dat we van Merel Ek in de toekomst nog meer gaan horen is natuurlijk duidelijk. Als politiek verslaggever is ze niet meer weg te denken van de televisie. En daarnaast lijkt ze ook een vaste rol te hebben gevonden bij andere televisieprogramma’s zoals Vandaag Inside. Wie weet leren we dan ook nog wel meer weten over wat Ek allemaal doet in haar vrije tijd. Wat haar hobby’s zijn en of ze een relatie heeft. Maar ook met wie ze een relatie heeft. We weten ook niet precies waar Merel op dit moment woont, maar gezien haar werk denken we in de Randstad! 

In deze video zien we Merel Ek bij HLF8 aan tafel zitten over kritiek op Wopke Hoekstra. 

0 Shares
Ook interessant