Gellak zonder lamp

0 Shares
0
0
0

Het is natuurlijk prachtig, van die gelakte nagels, die ook nog eens lang mooi blijven. Een gave, rode kleur of een donkere, zwarte kleur geven je een zelfverzekerde look.

Echter heeft niet iedereen de middelen om naar een nagelstylist te gaan of wil niet iedereen van allerlei tools aanschaffen. Heb je ontdekt dat gel nagellak een redelijk toegankelijke soort is, heb je weer zo’n lamp nodig. Nou, niet per se. In deze blog gaan we in op gellak waar je geen lamp voor nodig hebt. Lees verder en kom erachter hoe je jouw nagels naar een hoger niveau kan tillen met deze geweldige uitvinding. Weg met de traditionele nagellak en verwelkom daar voor in de plaats gellak.

Voordelen van gellak zonder lamp

Gellak waarvoor je geen lamp hoeft te gebruiken, is gemaakt met een speciale formule die uithardt zonder blootstelling aan UV-licht. Deze ‘nieuwe’ technologie maakt het mogelijk om langdurige, professioneel ogende nagels te creëeren zonder de extra kosten en het gedoe van een lamp. Een aantal andere voordelen zijn:

  • Je kunt vaak tot wel twee weken genieten van je gelakte nagels. Langer dan dat is ook niet nodig, omdat je dan alweer te maken hebt met uitgroei. Tijd om weer een nieuw kleurtje uit te kiezen!
  • Gezien de populariteit van het product is het beschikbaar in ontzettend veel kleuren. De mogelijkheden zijn hiermee eindeloos en het stylen van je nagels wordt nóg veel leuker.
  • In tegenstelling tot gellak waarbij een UV-lamp nodig is, droogt de gellak relatief snel op. Hierdoor kan je niet alleen sneller genieten van je nagels, maar zal je het ook makkelijk ‘tussendoor’ kunnen doen.

Alleen al om deze redenen vinden wij het waard te investeren in gellakjes waarbij je geen lamp hoeft te gebruiken.

Gellak zonder lamp, waar koop je dat?

Wellicht ben je nieuwsgierig geraakt naar gellak waarvoor je geen lamp hoeft te gebruiken. In dat geval ben je nu bij een interessant deel van deze blog aanbeland. Je leest in de volgende opsomming meerdere soorten lakjes.

Gellak Sally Hansen

Prijs: varieert tussen ongeveer €7,- en €15,-

Al bij de eerste, omschreven nagellak zit je goed. De lakjes van Sally Hansen bieden genoeg kwaliteit en zijn niet heel duur. Er zijn alleen al in deze soort 55 kleuren beschikbaar. Wel wordt aangeraden de topcoat erbij aan te schaffen, om de kwaliteit te waarborgen. Vandaar dat op de meeste doppen van de potjes ook staat ‘Step 1 Color’. Stap 2 en 3 zijn het aanbrengen van een bovenste, transparante laag.

Gellak Rimmel London

Prijs: €24,99

Voor dit pakket betaal je zo’n vijfentwintig euro, maar dan heb je wel zowel het kleurtje als de topcoat te pakken. Deze heb je ook echt allebei nodig om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. De lak zou tot wel 14 dagen moeten blijven zitten en als het dan zover is, kan je het gemakkelijk weghalen. Anders dan bij gelnagels, kan je dit gewoon doen met nagellakremover. Ook daarin kan je weer wat geld besparen.

Gellak Essie

Prijs: rond de €10,- per potje

Wist je dat je een aantal tips kan toepassen om je nagels sterker te maken? Dit wil je omdat je zo beter de nagels in vorm kan vijlen en de gewenste look creëert. Zo draagt het bij om calcium tot je te nemen of gebruik te maken van een serum, voordat je de gellak van Essie aanbrengt. Het merk Essie staat erom bekend dat de kleuren nagellak een grappige naam hebben. Er zijn overigens ook voor de gellak veel kleuren beschikbaar, maar vergeet niet ook de transparante top coat variant aan te schaffen.

Gellak Maybeline

Prijs: rond de €6,- per potje

De prijs van het lakje is niet heel hoog en waarschijnlijk zegt dat in dit geval ook iets over de kwaliteit. Deze wordt dan wel verkocht als ‘super stay’, maar blijft wel slechts zeven dagen zitten. Aan de andere kant wordt wel ingegaan op een ander soort kwaliteit, namelijk die van je nagels. In plaats van dat je nagels zwakker worden, worden ze door de ijzerdeeltjes weer een stuk sterker (of behouden in ieder geval hun eigen kwaliteit).

Gellak Caption

Prijs: €19,90

Voor alle ongeduldige personen onder ons: deze lak droogt tot wel drie keer sneller dan andere lakjes. Daarnaast komen er niet gauw krasjes op de lak en zal het ook niet snel loslaten. Je betaalt wat, maar dan krijg je ook wat, moet je maar denken. Een gellak waarbij je geen lamp hoeft te gebruiken geeft een gevoel van luxe zonder je ervoor gebruikt. Al helemaal als je bedenkt dat een gemiddeld bezoekje aan de nagelstylist makkelijk kan oplopen tot wel €60,-.

Hoe breng je de nagellak aan?

Volg deze eenvoudige stappen om de perfecte gellak manicure te krijgen.

  1. Begin met schone en droge nagels, dus was je handen met zeep en knip/ vijl ze in de gewenste vorm. Je van origine scheve nagels zien er nu wat verzorgder uit.
  2. Breng eerst een laagje base coat aan op je nagels, waarna je het even laat drogen.
  3. Hierna begin je met één laagje kleur, die je ook weer goed laat drogen.
  4. Sluit af met een of twee lagen topcoat voor extra glans en bescherming. Bij veel merken wordt dit zeker aangeraden, omdat anders de kwaliteit wat lager is.
  5. Laat de lak volledig uitharden aan de lucht en geniet er de volgende weken van.

Je wil met dunnen lagen werken, om ze een gelijkmatige dekking te geven. Bovendien is de kans nu groter dat de lak goed opdroogt. Als je na enige tijd van de nagellak af wil, dan kun je deze het beste met een nagellakremover zonder aceton proberen te verwijderen. Dit is het beste voor je nagels (en nagelriemen).

Ren nu nog naar de winkel!

Gellak zonder lamp is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar duurzame en prachtig gelakte nagels zonder het gedoe van een LED- of UV-lamp. Met deze gellak kun je genieten van langdurige kleur en glans, snelle droogtijden en een breed scala aan kleuropties. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor je nagels er altijd verzorgd uitzien. Probeer gellak zonder lamp vandaag nog en ervaar de voordelen zelf!

0 Shares
Ook interessant
assorted-color clothes lot hanging on wooden wall rack

Duurzame mode 

Mode is altijd in beweging. Trends komen en gaan, seizoenen veranderen, en de behoefte aan nieuwe kleding lijkt…