Modieuse trends op het gebied van hoofdkussens

0 Shares
0
0
0

Onmisbaar in iedere slaapkamer: een kwalitatief goed hoofdkussen! Net als bijvoorbeeld je matras, heeft ook het hoofdkussen een grote invloed op de kwaliteit van je slaap. Toch is lang niet iedereen zich bewust van de verschillen tussen de diverse hoofdkussens. Het ene model is specifiek bedoeld voor mensen die voornamelijk op hun rug slapen.
Daar waar andere kussens juist zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een zijslaper. Je wilt in de ochtend met een energiek gevoel op kunnen staan, toch? Voldoende reden om nog eens kritisch te kijken of jouw hoofdkussen past bij je slaaphouding.
Voor deze hoofdkussen-special hebben wij het team van Huijer.nl – een webshop gespecialiseerd in bedtextiel – geïnterviewd. De belangrijkste bevindingen hebben wij hieronder in verhaalvorm uiteengezet!

Steeds meer informatie over verschillende soorten kussens

Niet alleen verschillende hoofdkussens van elkaar in de doelgroep waarvoor ze gemaakt zijn; rugslapers, buikslapers of bijvoorbeeld zijslapers. Het hangt sterk samen met een ander verschil, het verschil in materiaal waarvan de kussens gemaakt worden. Over de verschillen tussen hoofdkussens wordt de laatste jaren steeds meer onderzoeken gepubliceerd. Zodanig dat het voor de consument makkelijker is geworden om een geschikt kussen te vinden. Een kussen van traagschuim biedt veel ondersteuning, wat wenselijk is als je op je zij of rug slaapt. Daar waar een kussen van veren en dons heerlijk zacht is. Perfect voor een buikslaper!

Kies voor kwaliteit met het oog op duurzaamheid

Duurzaamheid steeds vaker een bepalender rol in de keuze die consumenten maken bij het inrichten van hun slaapkamer. Zo is het populair om wat meer te betalen voor een kwalitatief goed kussen. Veel Nederlanders die een hoofdkussen kopen via Huijer.nl kiezen ervoor om voor duurzaam materiaal te gaan. Op die manier draag je niet alleen bij aan een betere wereld, ook haal je een exemplaar in huis waar je lang van kunt genieten.
Deze kussens gaan niet alleen langer mee, maar hebben bijvoorbeeld ook een sterk ademend vermogen. Het kussen voert overtollig vocht als gevolg daarvan eenvoudig weg. Het vergroot het comfort ’s nachts, wat je nachtrust ten goede komt. Zelfs in de koude wintermaanden verlies je in de nachtelijke uren meer vocht dan veel mensen denken.

Huijer.nl: “Less is more”

Een andere modieuze trend op het gebied van hoofdkussens: ze worden volgens verkoopcijfers van Huijer.nl steeds vaker voorzien van een kussensloop in een natuurlijke pasteltint. Slaapkamers moeten rust en kalmte uitstraling; less is more!
Populair zijn om deze reden onder meer kleuren als azuurblauw, olijfgroen en bijvoorbeeld de diverse zandtinten. Een zandkleur lijkt veel op beige, maar is vaak net een paar tinten warmer. Ieder van deze kleuren valt goed te combineren met een fraaie houten kledingkast of bijvoorbeeld een ledikant van hout.

0 Shares
Ook interessant