Online kleding verkopen? De tips!

0 Shares
0
0
0

Dat vintage helemaal hip is, daar vertellen we waarschijnlijk niets nieuws mee. Dat je daarvoor niet naar allerlei marktjes en tweedehands winkels moet, dat is wellicht wél nieuw. Wist je namelijk dat je online eigenlijk het allerbeste alles kan verkopen? Je kan er een leuk extra zakcentje mee verdienen, je moet echter wel weten wat de trucjes hiervoor zijn. Lees snel verder en verdien zo een leuk extra zakcentje.   

De hardware 

Allereerst is online verkopen heel leuk, maar het aanbod is ook gigantisch. Daarom is het goed om bij de basis te beginnen, en dat zijn goede foto’s. Mensen zijn heel visueel ingesteld en foto’s vormen dan ook de basis. Zorg ervoor dat de foto’s gemaakt zijn bij daglicht, en idealiter dat de kleding gedragen wordt op de foto. Zorg er ook voor dat je telefoon van goede kwaliteit is, en voorzien van goede camera’s. Hiervoor hoef je niet direct je gemaakte winst uit te geven, je kan ook kiezen voor een iets oudere telefoon van topkwaliteit. Momenteel is de goedkope Samsung Galaxy S23 een hele goede keuze. Het is namelijk een telefoon van topkwaliteit, maar wel tegen een aantrekkelijk tarief. Wanneer je hem bij Ben aanschaft krijg je er ook genoeg data en belminuten bij. Een topdeal waar je ongetwijfeld goede verkoopresultaten mee zult behalen!  

De omschrijving 

Naast dat goede foto’s, inclusief daglicht en een goede pose belangrijk zijn, is het ook de kunst om een goede beschrijving van het product te geven. Dit zijn namelijk de termen waarop je gevonden wordt. Of dit nu op Marktplaats of op de bekende site Vinted.nl is, in beide gevallen is het succes afhankelijk van de omschrijving die jij geeft. Geef in de titel altijd de merknaam op, evenals een omschrijving van de details. Vergeet natuurlijk ook niet de maat en de staat van het product te beschrijven. Omschrijf daarnaast de opvallende zaken van je kledingstuk, dit zijn allemaal dingen die bij kunnen dragen aan de vindbaarheid. Daarnaast is het goed om het kledingstuk op meerdere platformen te plaatsen, dit vergroot je kansen enorm. Maar vergeet ook niet om achteraf de producten weer te verwijderen op de verschillende sites wanneer iets is verkocht.  

De review 

Het online verkopen van producten is voor een groot deel ook gebaseerd op vertrouwen. Het is dan ook goed om eerlijk en open te communiceren met potentiële kopers. Het hebben van goede reviews is hierbij heel belangrijk. Investeer hierin door ook anderen reviews te geven en je kopers goed te behandelen. Dit gaat je immers indirect behoorlijk wat opleveren. 

Kortom, online kleding verkopen was nog nooit zo populair. Het is duurzaam, vernieuwend en verrassend. Weer eens wat anders dan alle fast fashion die tegenwoordig verkrijgbaar is. Niet alleen het kopen is leuk maar ook het verkopen, mits je het goed en grondig aanpakt. Zodra je dat doet, zul je zien dat je er een leuk zakcentje aan overhoudt. Geld waarvan je zelf wellicht online weer leuke zaken kunt aankopen. Een win-win situatie dus! 

0 Shares
Ook interessant