Parasol Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

De zon schijnt hard. Ontzettend hard. Op plekken zonder bomen, zonder schaduw, snak je naar koelte. Maar hoe doe je dat, het creëren van een tijdelijke schaduwplek?

Je las het in de titel waarschijnlijk al, maar een parasol is toch wel hetgeen dat ons erg gelukkig maakt in de zomer. Kleine varianten neem je mee naar het strand, waar inderdaad geen boom te bekennen is en grotere zet je in je eigen achtertuin. Maar, we zijn en blijven Nederlanders en geven niet te veel geld uit als dat niet hoeft. Vandaar, een blog over parasols voor een relatief klein prijsje. Lees gauw verder en ga opzoek naar de parasol die aan jouw eisen voldoet.

Parasol Action

Bij de Action werken we zo van klein naar groot. In het assortiment is een aantal parasols te vinden en gezien ze de moeite waard zijn, geven we van elk een omschrijving. Althans, er zijn er eigenlijk vier, maar twee daarvan zijn precies hetzelfde, behalve de kleur.

Parasol klein

Prijs: €14,95
Diameter: Ø 155 cm

Klein maar fijn, denken wij maar altijd. Een dagje strand wordt met een parasol een andere beleving. Je houd het langer uit, het is beter voor je huid (leuk he, die rijm) en de parasol is alles wat je ervan kan verwachten. De zon blijft op een dag niet op één plek staan en in plaats van het constante gesjouw, kantel je slechts de bovenkant naar de kant van de zon. Een kleine moeite, met een groot resultaat, noemen we dat ook wel. En voor de liefhebbers is er een neutrale, maar ook een wat meer fleurige variant van de parasol.

Klik hier om de parasol te bekijken

Parasol

Prijs: €34,95
Diameter: Ø 3 meter

Bij de nieuw aangelegde tuin ben je nog één ding vergeten, namelijk de zon. Hoewel je wel hebt nagedacht over waar welke plantjes moesten staan met betrekking tot schaduwinval etc. in je tuin, dacht je niet na over het creëren van schaduw voor jezelf. Daarom presenteren we hier, voor een goede vijfendertig euro een parasol met een diameter van maar liefst drie meter. Je zet de parasol met een draaimechanisme op en via hetzelfde systeem kan je de parasol ook weer inklappen. Ben je geen fan van de grijze kleur? Kies dan voor de taupe variant.

Klik hier om de parasol te bekijken

Hangparasol

Prijs: €59,95
Diameter: Ø 3 meter

Poeh, als we ergens van houden dan is het goedkoop, maar ook multifunctionaliteit. Kijk vooral even naar deze fantastische hangparasol, die je kan draaien en kan kantelen. In plaats van een ongemakkelijke zichtverstoorder midden in het verjaardagskringetje, zet je nu de parasol achter iemand neer. Er wordt nog veel schaduw gecreëerd, maar kan nu daadwerkelijk iedereen aankijken. De parasol wordt (helaas) niet al kant en klaar geleverd en dus zal je zelf aan de slag moeten gaan. Geen probleem toch, voor die handige man van je? En oh ja, voordat we het vergeten. Door de stof waarvan het gemaakt is, biedt de parasol tot op zekere hoogte een UV-protectie. Je huid zal je eeuwig dankbaar zijn.

Klik hier om de parasol te bekijken

Andere budget keuzes

We gaan nog even verder op de parasol-tour. Lees gauw verder om andere, budget keuze parasollen te bekijken. Tot slot zullen we afsluiten met een beknopte koopgids, waarin je je keuze extra mee kan verantwoorden. Het zou fijn zijn als je maar één keer naar de winkel hoeft en dan meteen de hele zomer er gebakken (of eigenlijk ongebakken) bij zit.

Parasol Lidl

Van het assortiment aan parasollen gaat ons hart ook wel weer wat sneller kloppen. Al raken we er eerlijk gezegd ook wel een beetje in de war van. Dat komt omdat zij dezelfde parasols, beschikbaar in meerdere kleuren, aanbieden voor verschillende prijzen. De ene van die soort is in de aanbieding, waar je voor de ander (vanwege de kleur) al tien euro meer betaald dan de origineelprijs. Dat neemt overigens niet weg dat we een aantal parels voor je hebben geselecteerd. Lees daarom gauw verder.

Crivit parasol met windscherm

Prijs: €19,99

De wind waait over het algemeen de gehele dag uit ongeveer dezelfde richting. Of nouja, voor een paar uur is de kans groot dat de wind hetzelfde blijft staan. Met deze parasol met windscherm, zorg jij er niet alleen voor dat je schaduw creëert, maar heb je ook nog eens een plekje uit de wind. Hoe fijn is het dat je nu eindelijk je ijsje kan opeten zonder dat er een vlaag zand in waait? Heel fijn, zouden wij zelfs zeggen. Je bent even een paar minuten kwijt aan het opzetten van deze parasol met windscherm, maar zal er de hele middag op het strand van kunnen genieten. Is het zo goed als windstil, dan rol je de zijvlakken op en heb je ‘gewoon’ een parasol. Als laatste vermelden we graag dat de UV-protectie op dit product magnifiek is.

Klik hier om de parasol te bekijken

Livarno home parasol

Prijs: €19,99 (oorspronkelijke prijs is €29,99)
Afmetingen: 210 x 140 cm

We weten het, niet iedereen heeft zo’n grote tuin dat een parasol met een diameter van 3 meter nodig is. Daarom presenteren wij met plezier deze parasol van het merk Livarno, die wat kleiner is dan we hiervoor hebben beschreven. De parasol geeft genoeg schaduw en is ook nog eens in hoogte verstelbaar. Dat laatste is handig, want het spelen met de hoogte creëert een andere grootte schaduw. Bovendien is de parasol in ‘stand’ verstelbaar, dus afgezien van waar de zon staat, knik je de parasol een bepaalde kant op. Al met al is het een prima parasol, voor een prima prijs.

Klik hier om de parasol te bekijken

Parasol Blokker

Prijs: €54,99 (oorspronkelijke prijs is €64,99)
Afmetingen: 250 cm x 125 cm x 30 cm (van de bovenkant van de parasol)

We hebben een parasol gevonden waar je u tegen zegt. Het is dan wel niet de parasol van de Blokker zelf, maar wordt wel verkocht bij de Blokker. We spreken over de MaxxGarden Balkonparasol. Het unieke aan deze parasol is, dat hij eigenlijk maar half is. Er zit een rechte kant aan, die je gemakkelijk ergens tegenaan kan zetten. Als je bijvoorbeeld een balkon hebt waar je graag zit, of niet houdt van de ruimte die een parasol in beslag neemt, dan is dit natuurlijk perfect. Het voordeel ten opzichte van een rechthoekige parasol, is dat deze parasol tegen de muur aan kan worden aangezet.

Klik hier om de parasol te bekijken

Parasol Jysk

Prijs: €55,- (oorspronkelijk voor €99,-)
Afmetingen: Ø 2 meter

We hebben als laatste een parasol van een heel ander kaliber. De parasol Yppenbjerg van Jysk ziet er fleurig uit. Bij een hele groene tuin, of een tuin waar veel is gewerkt met hout, staat deze parasol fantastisch. Er zitten leuke franjes aan, die op zich niet veel nut hebben, maar de parasol wel afmaken. Houd er wel even rekening mee dat er geen draaisysteem in zit en je de parasol omhoog moet houden door middel van een pinnetje. Verder zou je de parasol met wat water en zeep schoon kunnen maken en vragen ze of je de parasol in de winter binnen wil opbergen. Niet anders dan een andere parasol dus.

Klik hier om de parasol te bekijken

Koopgids parasol

Een parasol is een geweldige toevoeging aan je terras of tuin, vooral tijdens warme zomerdagen. Bij het kopen van een parasol zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Denk aan:

  1. Grootte: De grootte van je parasol hangt af van de grootte van je terras of tuin en het aantal mensen dat eronder zal zitten. Meet de ruimte op voordat je een parasol koopt, zodat je de juiste maat kunt kiezen.
  2. Type: Er zijn verschillende soorten parasols, zoals staande parasols, hangende parasols en zwevende parasols. Maar denk ook eens aan het verschil tussen een strandparasol of een parasol voor in de tuin. Stel een budget op en maak een keuze
  3. Kwaliteit: Kies een parasol van goede kwaliteit die lang meegaat. Controleer de stof, de sterkte van de constructie en de duurzaamheid van de materialen. Sommige parasols zijn wind en waterdicht, terwijl andere daar een stuk vatbaarder voor zijn. Ook dit zegt iets over de kwaliteit van de parasol
  4. Gemak: Gemak is fijn, als we het hebben over opbergen en opzetten. Sommige parasols worden geleverd met een opberghoes om ze te beschermen wanneer ze niet worden gebruikt. Andere parasols hebben een makkelijk draaisysteem voor het opzetten van de parasol.

Met bovenstaande voorbeelden van parasols en de punten uit de koopgids, zal jij deze zomer onder de perfecte parasol zitten.

0 Shares
Ook interessant