Blender Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Soep, smoothies en sauzen wil je voortaan zelf maken, in plaats van dat je ze in de supermarkt koopt. Mag jij drie keer raden welk apparaat je daarvoor nodig hebt. Precies, een blender.

Echter worden blenders vaak geassocieerd met een hoog prijskaartje, waardoor velen twijfelen over de aankoop ervan. Nergens voor nodig, vinden wij. Een blender hoeft niet per se duur te zijn. Zolang je geen noten probeert fijn te malen of andere, onnodig harde producten erin stopt, hoef je niet bang zijn voor kwaliteit verlies. In deze blog laten we zien dat je met een beperkt budget een prima blender kunt vinden. We beginnen bij blenders te koop bij de Action en gaan daarna in op andere budget keuzes.

Blender Action

De Action biedt niet één maar wel twee blenders aan en dus bespreken we ze allebei. Dan kan je bijvoorbeeld in de ene soep maken en in de andere een smoothie creëren. Of je koopt gewoon een van beide en wast tussendoor een keertje af. Dat zal je uiteindelijk toch moeten doen, het afwassen. Hoe dan ook, zie hier de twee blenders uit het assortiment van de Action.

Tristar blender

Prijs: €12,95
Inhoud: 0,5 liter

De blender is perfect voor degene onder ons die alleen wonen of zich in een huishouden van twee personen begeeft. Je kan er dan wel niet veel groente en fruit in blenden, maar wat maakt het ook uit. Een smoothie met 30 aardbeien en twee bananen is nou niet per definitie iets dat als gezond wordt gezien en dus is het ook niet erg als het niet in de blender past. Pas overigens op met het blenden van soepen, gezien de blender van kunststof gemaakt is. Hele hete temperaturen zal de blender niet kunnen verdragen. Maar goed, voor zo’n dertien euro kijk je naar een prima budget variant.

Klik hier om de blender te bekijken

Home Essentials blender

Prijs: €18,95
Inhoud: 1,5 liter

Oeps, we zeiden net dat je je blender tussendoor moet afwassen, maar dat is bij deze blender dus niet het geval. De blender, althans het gedeelte waarin je blendt, is vaatwasserbestendig. Verder kunnen we vertellen dat de blender twee standen heeft en dat de messen langer mee gaan dat je denkt. De messen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS), wat over het algemeen de kwaliteit van een product verbetert. Daarnaast verblijden we je met het nieuws dat de inhoud van deze blender maar liefst drie keer groter is dan degene die we hiervoor besproken. Je zal er dus gemakkelijker een soepje in kunnen blenden, mits de soep niet kokend heet is. Dus, geniet van een smoothie of een sausje en heb er weinig schoonmaakwerk aan.

Klik hier om de blender te bekijken

Andere budget keuzes

We zijn een schrijver van ons woord en gaan graag verder in op andere budget keuzes als het gaat om blenders. Lees over blenders van verschillende formaten, met gevarieerde kwaliteiten en in meerdere kleurtjes.

Blender Lidl

Uit het assortiment van de Lidl kiezen we niet één, maar meerdere blenders. Vaak is het beter verder te kijken dan je neus lang is en daarom hebben we die keuze gemaakt. Zie hieronder de selectie uit het volledige aanbod.

Silvercrest Blender pastel

Prijs: €39,99 (oorspronkelijk voor €44,99)
Inhoud: 1,75 liter (qua bruikbaar volume)

We know, we begeven ons met deze prijs ietwat op glad ijs. En toch komen we met een ‘maar’, want deze blender heeft naast de vijf standaard standen ook een pulse functie. Je kan met een dergelijke functie de blender voor korte tijd op maximale snelheid laten draaien. Daarnaast is de kan gemaakt van glas en heeft daarmee een hogere kwaliteit dan de blenders die we hiervoor benoemden. Of je nu van lichtblauw, antraciet of lichtroze houdt, er is een blender voor jou, die voldoet aan je eigen smaak. Of natuurlijk een blender die past bij het interieur van je keuken. In ieder geval zijn we er zeker van dat deze blender een goede investering is. Geniet van de bijgeleverde recepten en haal die twee stuks fruit en 200 gram groente per dag.

Klik hier om de blender te bekijken

Silvercrest Blender/ Smoothiemaker

Prijs: €23,99
Inhoud: 800 of 500 milliliter

Kijk, deze blender doet ons een beetje denken aan de Nutribullet. Het onderdeel waarin je alles laat blenden, gebruik je ook gelijk als drinkbeker. Bij de blender worden overigens twee van die bekers geleverd, zodat je een keuze hebt. Je kan de grote meenemen als je van plan bent de smoothie te delen en neemt de kleine mee voor persoonlijk gebruik. Voor maar iets meer dan twintig euro koop je deze blender in een zwarte of mintgroene kleur. Mocht je vraagtekens hebben over het wel of niet op de kop houden van het hele apparaat, dan is het antwoord nee. Je draait alles met deksel en al op de blender. Zo heb je een deksel met messen en een deksel om er een drinkbeker van te maken.

Klik hier om de blender te bekijken

Blender Fitage

Prijs: €36,95
Inhoud: 650 milliliter (2x)

We zien een blender met maar liefst vijftien onderdelen. Zo zijn er verschillende deksel, van een strooideksel tot een drinkdeksel en een opbergdeksel. Gezien je twee mix bekers krijgt, kan je ook meerdere dingen direct naar elkaar blenden. De blender zou in staat moeten zijn om ijs te kunnen malen, maar ook zoiets als noten. In plaats van de 100% pindakaas uit de supermarkt, maak jij tegenwoordig je eigen notenpasta met deze blender. Verder vermelden we graag dat er een speciaal borsteltje wordt geleverd waarmee je de messen kan schoonmaken. Zonder gevaar voor eigen leven heb jij binnen no time een zo-goed-als-nieuwe blender in handen.

Klik hier om de blender te bekijken

Blender Princess

Prijs: €45,99
Inhoud: 1,5 liter

Vier snelheden en één pulsestand. Deze blender van Princess komt momenteel met gratis drinkbeker en heeft een strak uiterlijk. Rauwe groente, vers fruit, warme ingrediënten, eiwitpoeder en bevroren fruit worden zonder moeite gemixt tot een egale smurrie. Ben je wat vergeten toe te voegen en ben je al aan het blenden? Geen probleem, want via de kleine vulopening in de deksel kan je het missende ingrediënt zo toevoegen. Verder is de blender hittebestendig en dus kan je je heerlijke tomatensoep zonder blikken of blozen pureren. Hoef je ook geen staafmixer aan te schaffen.

Klik hier om de blender te bekijken

Blender Aigostar

Prijs: €27,99
Inhoud: 1,5 liter

De rubberen antislip pootjes zorgen ervoor dat je blender niet omver trilt. Want, er komt veel kracht uit een blender. Heel veel. En dus wil je het proces zo veilig mogelijk laten verlopen, al helemaal als je hoort dat er vier messen met een sterke punt in de blender zitten. Waar we zo enthousiast over zijn bij deze blender is dat de blender een reinigingsfunctie heeft. Het enige dat je hoeft te doen is een liter lauwwarm water toevoegen. Tot slot vermelden we nog even dat de blender BPA-vrij is. In praktijk houdt dat in dat het plastic niet is gemaakt met BPA erin. Waarom dat voordelig is? BPA heeft een negatieve invloed op je nier, lever en zelfs je vruchtbaarheid.

Klik hier om de blender te bekijken

Koopgids blender

We eindigen met een korte koopgids voor de blender. Zo vind jij uiteindelijk de juiste blender die aan je behoeften dan wel budget voldoet. Vergeet deze tips niet, als je in de winkel toch weer begint met twijfelen.

  1. Vermogen: Het motorvermogen van de blender is een belangrijke factor voor de prestaties. Blenders variëren in vermogen, meestal uitgedrukt in watt. Hoe hoger het vermogen, hoe beter de blender in staat is om harde ingrediënten te verwerken, zoals bevroren fruit en ijs. Houd hierbij ook rekening met de kwaliteit van de messen.
  2. Mengbeker: Controleer het materiaal en de grootte van de mengbeker. Blenders hebben meestal bekers van plastic of glas. Plastic is lichter en minder breekbaar, terwijl glas duurzamer is. Kies qua grootte iets dat geschikt is voor de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden.
  3. Snelheidsinstellingen: Blenders hebben meestal meerdere snelheidsinstellingen om de controle over het mengproces te vergroten. Sommige modellen hebben zelfs vooraf ingestelde programma’s voor specifieke taken. Overweeg welke snelheidsinstellingen voor jou belangrijk zijn en zorg ervoor dat de blender aan je behoeften voldoet. Het is vaak wel zo dat hoe goedkoper de blender is, hoe minder instellingen er zijn.
  4. Pulsfunctie: Een pulsfunctie is handig voor het kortstondig blenden in korte uitbarstingen. Dit is handig om controle te houden over de textuur en om ingrediënten te mixen zonder ze te oververwerken.
  5. Reiniging: Sommige modellen hebben verwijderbare messen en zijn vaatwasserbestendig, terwijl andere met de hand moeten worden schoongemaakt. Als gemakkelijke reiniging belangrijk voor je is, let dan op deze functies.

Met bovenstaande tips en ons geselecteerde aanbod weten we bijna zeker dat jij deze zomer de lekkerste smoothies kan maken. Dus, waar wacht je nog op. Haal dat achterwerk van je van de bank af en vlieg zo naar de winkel.

0 Shares
Ook interessant