silver cook pot on firewood

Stijlvol een winter bbq organiseren

0 Shares
0
0
0

Een keer wat anders dan de zomerbarbecue? Dan is een winter bbq organiseren wel precies wat jij zoekt. Het levert mooie momenten op, bijzondere foto’s en natuurlijk genieten van heerlijk eten. Lekker met z’n allen rondom een vuurtje en genieten van een borrel. Bij een winter bbq kan het allemaal. Interessant? Dan kun je hier meer lezen over de organisator, De Paalkoepel.

Het kiezen van de juiste locatie

De locatie is bij iedere gelegenheid een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten. Dat geldt helemaal voor een winter bbq. Want ga je dat toch buiten staan, dan moet het wel helemaal goed geregeld zijn toch? 

Zorg voor bescherming van de elementen en een prachtig uitzicht. Wat is er nou mooier dan een bevroren Paterswoldsemeer met een laagje sneeuw? Bij De Paalkoepel hebben we al vaker dergelijke barbecues georganiseerd.

Denk aan de warmte en comfort

Het is buiten, het is niet hoog zomer en de kans op regen is groter. Dit klinkt misschien niet direct als dé gelegenheid voor een barbecue, maar als je het goed regelt valt het allemaal mee. Zorg voor een aantal heaters, een plek waar je droog kunt staan mocht het nodig zijn en vooral een lekker vuurtje waar je omheen kunt zitten en je hebt een hele bijzondere bbq te pakken.

Aangepaste keuze op het menu

In de winter zijn er simpelweg andere producten ‘in het seizoen’ dan in de zomer. Juist daarom kun je een bijzonder menu verwachten met locatie, streekproducten en andere soorten vlees en groenten. Stoofgroenten bijvoorbeeld, of juist vlees maken voor in een stoofpotje maakt het menu iets bijzonders.

Aandachtspunten

Weersvoorspelling. Hier kun je niks aan doen, maar wel goed om op te letten. Gaat het regenen of wordt het koud? Plan dan maatregelen

Veiligheid op de eerste plaats. Ben je van plan om naast de barbecue ook een vuurtje te stoken? Zorg er dan voor dat je dit veilig doet, een emmer water bij de hand hebt en dat mensen er niet te dicht op gaan zitten.Communicatie. Ook niet onbelangrijk.. Laat je gasten weten dat het een winter bbq is, zodat ze zich hierop kunnen voorbereiden. Zei het met de klerenkast, zei het mentaal voor de koukleumen.

0 Shares
Ook interessant