woman with blonde hair holding yellow flower

Zelf je haar blonderen! Zo pak je het zo gezond mogelijk aan!

0 Shares
0
0
0

Wil jij, nu de zomer eraan komt, ook zo’n mooie blonde coupe? Blonderen bij de kapper kost al gauw meer dan honderd euro. Als je het thuis verstandig aanpakt, kun je ook daar die prachtige lokken blonderen. Houdt je haar wel gezond met goede shampoo voor blond haar, zoals Kerastase blond absolu. Zo pak je het aan!

Wat gebruik je?

Je kent vast die flesjes haarverf uit de drogisterij wel, in die kartonnen doosjes. Deze kun je uiteraard gebruiken om je haar te blonderen, maar op de lange termijn ben je hier erg duur mee uit. Beter kun je blondeerpoeder in een grote pot kopen, bij een kapperszaak. Hier heb je vaak een vloeibare activator bij nodig. Bij voorkeur heeft deze 12% waterstofperoxide.

Hoe doe je het?

Het blonderen van je eigen haar is wel even een klusje. Maak een pasta van het blondeerpoeder dat je gekocht hebt volgens de instructies op de verpakking. Het is handig om een kwast te hebben. Leg een oude handdoek over je schouders om bleekplekken in je kleding te voorkomen en draag handschoentjes. Begin bij de wortels. Ga plukje voor plukje alle haarwortels langs, zeker aan de achterkant is dit ingewikkeld. Vervolgens kun je met je handen de punten insmeren met blondeer. Laat het veertig minuten intrekken voor je het weer uitspoelt.

Damage control

Wanneer je je haren voor het eerst blondeert, zijn er een aantal dingen die grandioos mis kunnen gaan. Zo kan het zijn dat je haar helemaal oranje uitslaat, of juist een groene gloed krijgt. Met een grijze toner en zilvershampoo kun je een oranje gloed verminderen. Bij een groene gloed kun je een rode toner gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk niet onbekend dat van te veel en te heftig bleken je haar doodgaat. Zorg daarom goed voor je haar met voldoende maskertjes en geef je kapsel eens in de zoveel tijd een olaplex-behandeling. Dit kan beschadigd haar weer goed herstellen. Laat maskertjes en olaplex minstens tien minuten intrekken.

Bijkleuren

Wanneer je haar langzaam begint uit te groeien, wordt het tijd om bij te kleuren. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als in eerste instantie, maar het is ontzettend belangrijk dat je bij het bijkleuren echt alleen je wortels meepakt. Als je iedere keer dezelfde lokken opnieuw breekt, breekt je haar binnen de kortste keren af en valt er geen land meer mee te bezeilen.

0 Shares
Ook interessant
assorted-color clothes lot hanging on wooden wall rack

Duurzame mode 

Mode is altijd in beweging. Trends komen en gaan, seizoenen veranderen, en de behoefte aan nieuwe kleding lijkt…