woman lying on bed covering her face surrounded by photos and white camera

Trendy thema’s voor fotoboeken

0 Shares
0
0
0

Het maken van een fotoboek is eigenlijk reuze leuk om te doen. Misschien is het zelfs nóg leuker op een druiligere en grijze dag in de herfst of de winter. Waarom? Gedurende het ontwerpen zie je al die leuke herinneringen die je in een levensjaar of tijdens een bijzondere reis hebt gemaakt. Daarom is het ook meer dan logisch dat je graag genoeg tijd neemt voor het maken van een fotoboek. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een bepaald thema dat naadloos aansluit op je eigen smaak. Kom je hier graag wat meer over te weten? In dit blog lees je wat een aantal trendy thema’s zijn voor fotoboeken.

Een minimalistisch design met beelden die mooi uit zijn gelijnd

Een van de meest geliefde thema’s van dit moment voor het maken van een fotoboek is de minimalistische uitstraling. En dat ook niet zo gek, als het aan ons ligt. Het is namelijk meteen een erg tijdloze trend. Je weet hierdoor zeker dat het fotoboek er na vele jaren nog steeds even mooi uit blijft zien en leuk is om op terug te kijken. Waar je deze trend aan herkent? De foto’s in het boek zijn altijd erg mooi uitgelijnd en er wordt doorgaans gebruikgemaakt van een tijdloos lettertype. Ook oogt de kaft erg rustig en bestaat doorgaans uit één vaste foto in plaats van een drukke collage.

De combinatie van grijstinten en foto’s in kleur

Kies je ervoor om een fotoboek van albelli online te gaan ontwerpen? Dan kun je de foto’s in een online bewerkingsprogramma aanpassen. En dat maakt de mogelijkheden haast eindeloos. Kies er bijvoorbeeld voor om foto’s in kleur af te wissen met foto’s in grijstinten. Dit zorgt voor een speels, maar tegelijkertijd ook een erg luxe, totaalplaatje. Niet zo gek dus dat veel mensen hier razend enthousiast over zijn.

De mooiste fotoboeken in dezelfde stijl voor een consistent geheel 

En heb je eenmaal een fotoboek gemaakt via een online bewerkingsprogramma? Dan is het altijd een goed idee om deze lay-out te bewaren voor de toekomst. Door dezelfde stijl toe te passen op ieder boek, zorg je voor net even wat meer overzicht en een consistent geheel. Ideaal als je de boeken bijvoorbeeld op een prominente plek terug wilt laten komen in de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Start je op korte termijn al een keer met het ontwerpen van je eerste fotoboek?

0 Shares
Ook interessant
assorted-color clothes lot hanging on wooden wall rack

Duurzame mode 

Mode is altijd in beweging. Trends komen en gaan, seizoenen veranderen, en de behoefte aan nieuwe kleding lijkt…