Wie weinig ruimte heeft, moet slim zijn. Het is dan ook een slimme zet om kamers zo in te richten dat je genoeg ruimte hebt. Handige oplossingen, zoals een slaapbank, zie je dan ook steeds vaker. In deze blog vertellen we jou meer over waar je moet opletten bij het aanschaffen van zo’n handige slaapbank.
Een slaapbank is een bank waarop je – je raadt het al – kunt slapen. Overdag een bank en zodra je moe bent verander je de bank in een bed. Al jaren heeft een slaapbank het imago dat het niet lekker slaapt. Maar wist je dat dat de laatste jaren echt niet meer zo hoeft te zijn? De kwaliteit van slaapbanken is flink verbeterd.
1. Gebruik van de bank
Als je op zoek gaat naar een slaapbank voor bij jou thuis dan is het belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt waarvoor je de bank gaat gebruiken. Is het een slaapbank die straks op de logeerkamer komt te staan, zodat gasten lekker kunnen blijven slapen? Of ben je een student en heb je ruimtegebrek en wil je dat oplossen door een comfortabele slaapbank? Hoe jij straks je slaapbank ook gaat gebruiken, het is goed om af te stemmen waarvoor jij straks het bed wilt gaan gebruiken.
2. Slaapcomfort
We zeiden het net al eventjes, maar een slaapbank of bedbank, zijn de laatste jaren steeds meer comfortabel geworden. Toch is het heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je genoeg comfort ervaart wanneer je erop gaat slapen. Er zijn slaapbanken waarbij je alles eruit trekt en dan direct kunt slapen. Maar je kan een slaapbank ook meer comfort geven door nog een losse topper erop te leggen. Ook dit is weer afhankelijk van hoe je de slaapbank straks gaat gebruiken. En houd er wel rekening mee dat als je een losse topper, zoals bij een boxspring, gebruikt dat die ook weer ergens neergelegd moet worden.
3. Maat van de bank
Als er weinig ruimte is, dan kan het ook lastig zijn om een bank te vinden die ruim genoeg is. Zo heb je slaapbanken van 1 meter en 40 centimeter. Die zijn klein van stuk. Prima wanneer je in je eentje slaapt, maar wel wat lastiger wanneer je met z’n tweeën wilt slapen. Let dus ook goed op de maat van de bank. Niet alleen als de bank is ingeklapt, maar ook als de bank is uitgeklapt.
4. Kwaliteit van de constructie
Slaapbanken worden op verschillende manieren gebruikt. Je kan een bedframe uit de bank trekken, maar het kan ook op basis van verschillende kussendelen worden gemaakt. Een bedframe ligt vaak lekkerder. Let hierbij ook op de kwaliteit van de constructie. Als deze niet van een bepaalde kwaliteit is, kan het zijn dat je al snel een verzakking krijgt waardoor je naar elkaar toe rolt als je samen in bed ligt.
Ben je op zoek naar een slaapbank van kwaliteit? Bekijk dan eens de slaapbanken van OTTO.
5. Garantie en montage
Als laatste willen we je nog meegeven dat je bij het uitzoeken van de slaapbank ook goed rekening moet houden met de eventuele garantieperiodes. Zeker wanneer de slaapbank wordt gebruikt als logeerbed kan het zijn dat het bed maanden niet wordt gebruikt en dat je daarna achter gebreken komt. En let ook op eventuele zelfmontage van een slaapbank. Dit houdt in dat je nog een hoop zelf in elkaar moet zetten.
Wil je zelf een uitschuifbare bedbank maken? Dit laten ze jou zien in dit filmpje!